Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Articole   -   Ortodonție

Ce beneficii poate avea purtarea unui aparat dentar? Sfaturi de la un dentist Baia Mare

dentist Baia Mare

 

Toate aspectele care vor fi cuprinse în prezentul articol îți vor fi explicate pe larg de către un dentist Baia Mare de la clinica iDentify și în cadrul consultației, pentru ca tu să cunoști de la începutul tratamentului toate detaliile și toate opțiunile pe care le ai, astfel încât să poți lua cea mai potrivită decizie pentru tine.

 

Astăzi, numele iDentify este pe buzele multor pacienți care caută dentist Baia Mare, chiar și pentru tratamentele ortodontice.

 

Dentist Baia Mare înseamnă în zilele noastre altceva decât însemna în trecut. Timpul a dovedit faptul că este mult mai sigur și eficient ca medicii să se specializeze într-un anumit domeniu restrâns, de aceea la iDentify vei găsi medici specializați pe fiecare domeniu, inclusiv cel discutat astăzi – ortodonție.

 

Primul lucru pe care oamenii îl sesizează este zâmbetul tău. Știind asta, probabil recunoașteți că este important să iubiți ceea ce vedeți în oglindă. Deși tratamentul ortodontic este adesea asociat cu copiii și adolescenții, nu este niciodată prea târziu să purtați aparat dentar.

 

Aparatele dentare sunt o modalitate de îndreptare a dinților, pentru a îmbunătăți aspectul și modul în care aceștia funcționează. Scopul aparatului dentar este de a deplasa dinții în poziția corectă și de a schimba dinamica și relația dintre aceștia, obținând astfel un rezultat funcțional și estetic.

 

Tratamentul ortodontic te ajută să îți înfrumusețezi zâmbetul, dar, de asemenea, joacă un rol major în corectarea dinților nealiniați sau supraaglomerați.

 

Cine are de obicei nevoie de tratament ortodontic?

Cel mai bun moment pentru a purta aparat dentar este, în general, în copilărie. Dar și adulții pot purta - și tot mai mulți fac acest lucru. Dinții sănătoși pot fi mișcați la orice vârstă, așadar nu există “prea târziu”, deoarece orice adult poate beneficia de aparat dentar.

 

Însă, este important ca dantura ta să fie perfect sănătoasă înainte de a urma tratamentul ortodontic. Unii pacienți nu pot urma tratamentul ortodontic - de exemplu, dacă au boala gingivală avansată. Doar un medic ortodont poate decide dacă aveți posibilitatea de a purta aparat dentar.

 

De ce este necesar tratamentul ortodontic?

Pe lângă aspectul final al zâmbetului tău, dentist Baia Mare recomandă purtarea aparatului dentar pentru a rezolva o varietate de probleme care pot împiedica igiena orală.

 

Aparatele dentare sunt recomandate pentru cei care au:

 

  • dinții supraaglomerați sau strâmbi;
  • distanțarea dintre dinți;
  • dinții frontali superiori care se lipesc;
  • dinții inferiori care mușcă prea mult în spatele dinților superiori;
  • dinții frontali superiori care mușcă în spatele celor inferiori;

 

Cât timp va dura tratamentul?

Acest lucru depinde de situația dinților tăi. Poate dura de la câteva luni la doi ani și jumătate. Majoritatea persoanelor pot fi tratate într-un interval de la un an până la doi ani.

 

Trebuie să vizitez medicul ortodont în timpul tratamentului?

Da. Fiecare va avea propriul plan de tratament adaptat la situația lor, iar aparatele dentare au de obicei nevoie de ajustare la fiecare 6 - 8 săptămâni.

 

Pentru a obține cele mai bune rezultate posibile, veți avea nevoie de întâlniri regulate cu medicul ortodont.  

 

Dinții drepți sunt singurul beneficiu în urma finalizării tratamentului ortodontic?

Iată o listă cu beneficiile purtării aparatului dentar:

 

  • Reduce riscul apariției cariilor și a afecțiunilor gingivale

Dinții incorect aliniați crează spații între dinți care vor opri rezidurile alimentare, creând în timp carii și ducând la inflamarea gingiilor.

 

  • Împiedică eroziunea dentară

Dantura nealiniată poate cauza mai multă forță asupra unui anumit dinte care treptat va eroda osul care susține dinții. Aparatul dentar îți deplasează dinții în poziția corectă și creează suficientă presiune pentru menținerea sănătății maxilarului.

 

  • Îmbunătățește dicția

În cazul în care poziționarea dinților este prea în spate, în interiorul gurii ori spre exterior, se va dezvolta acea vorbire sâsâită ori alte probleme de dicție.

 

  • Ajută la masticație

O dantură care nu este corect aliniată îți va afecta masticația si va face ca alimentele să nu fie fărâmițate în totalitate, astfel procesul de digerare este îngreunat.

 

  • Oprește obiceiurile dăunătoare

Obiceiurile greșite, printre care mestecarea obiectelor de scris, mușcarea buzelor se întâlnesc atât la copii, cât și la adulți, pentru că se încearcă reducerea disconfortului pe care dinții incorect aliniați îl poate provoca.

 

  • Îmbunătățește estetica

Nu este de mirare că cei cu dinții strâmbi nu se simt încrezători să zâmbească. Aceasta poate duce la stima de sine scăzută și anxietate, în special în rândul copiilor și adolescenților. În plus, acest lucru poate afecta perspectivele de angajare la vârsta adultă, în special în industriile în care frumusețea este foarte apreciată.

 

  • Îmbunătățirea sănătății orale generale

Dinții nealiniați pot duce la o serie de probleme legate de sănătate și igiena orală. Dinții drepți și aliniați sunt mai ușor de periat și curățat, scăzând riscul de apariție a bolilor sau a cariilor dentare.

 

Îngrijirea dinților în timpul purtării unui aparat dentar

În cazul aparatelor fixe, pentru igienă sunt recomandate:

 

  • Periuțe interdentare;
  • Periuțe speciale pentru periajul dentar;
  • Paste de dinți pe bază de flour;
  • Ață dentară specială;
  • Duș bucal.

 

Ce reușită au tratamentele ortodontice?

În cele mai multe cazuri, tratamentul ortodontic are o rată mare de succes, dar trebuie să fii implicat și să respecți îndrumările medicului ortodont.

 

În timpul tratamentului ortodontic, trebuie să fii mai atent la ceea ce mănânci. Pentru a avea cel mai bun rezultat, excluderea alimentelor zaharoase și acide este o necesitate.

 

Un tratament ortodontic îți poate schimba viața din mai multe puncte de vedere, în mod neașteptat. Pentru un consult de specialitate, apelează cu încredere la un dentist Baia Mare de la clinica iDentify!

Programează-te acum!

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.