Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Articole   -   Ortodonție

5 întrebări frecvente pe care pacienții le au despre aparatul dentar

Dacă vă gândiți să vă puneți aparat dentar, probabil că aveți multe întrebări cu răspunsuri vagi sau greșite. Ce presupune un aparatul dentar? Pentru cine funcționează tratamentul? Dacă implică durere acest tip de tratament? În această postare pe blog, vom răspunde la cele mai importante 5 întrebări pe care pacienții le au despre aparatul dentar. Continuați să citiți pentru a afla mai multe!

 

Informațiile eronate bazate pe convingerile actuale ar putea avea ca rezultat întreruperea sau amânarea tratamentului cu aparatul dentar, ceea ce poate avea un impact negativ asupra sănătății orale și generale, precum și asupra aspectului facial și a încrederii pacienților.

 

aparat dentar baia mare, ortodontie baia mare, clinica stomatologica baia mare identify 

Cele mai frecvente 5 întrebări ale pacienților

 

Î: Aparatele dentare afectează vorbirea?

R: Doar dacă luam în calcul aparatul dentar lingual, care este poziționat pe partea interioară a danturii, este posibil să simțiți un mic disconfort în timp ce rostiți anumite cuvinte. Acest lucru este perfect normal, dar nu și obligatoriu, fiind doar o situație temporară, până când pacientul trece de perioada de acomodare. Când vorbim despre aparatele dentare clasice, poziționate pe partea exterioară a danturii, atunci perioada de acomodare la rostirea cuvintelor este si mai mică și uneori insesizabilă.

 

Î: Purtarea aparatului dentar doare?

R: În această situație, există un foarte mic sâmbure de adevăr, conform căruia, atunci când aparatul dentar este inserat pe dinți, unele persoane resimt un mic disconfort. După terminarea perioadei de acomodare, cei mai mulți pacienți afirmă că nu mai simt nicio durere în plus. În vremurile actuale, brackeții sunt realizați cu ajutorul noilor tehnologii și acționează în mod eficient prin aplicarea unei presiuni ușoare în mod constant, astfel nu se mai pune problema durerii din cauza aparatului ortodontic.

 

Î:Care sunt beneficiile tratamentului cu aparat dentar?

R: Punctele forte după care fiecare pacient ar trebui să se ghideze în mod principal sunt:

  • Recăpătarea aspectului estetic al danturii
  • Scăderea riscului de parodontoză
  • Reducerea riscului de acumulare de tartru și carii
  • Elimină riscul tulburărilor digestive cauzate de masticația incorectă
  • Schimbă fizionomia feței
  • Corectează anomaliile dentare
  • Ajută la corectarea vorbirii

 

Î: Aparatele dentare vor avea efect doar în cazul copiilor?

R: Răspunsul nostru este un NU ferm. Tratamentul cu aparat dentar este eficient atât pentru copii, adolescenți, cât și pentru adulți de toate vârstele. Fie că sunteți un tânăr care are nevoie de terapie ortodontică pentru a-și dezvolta corect și armonios dantura, fie că sunteți un adult care dorește să corecteze probleme care vă deranjează de mult timp, sunteți candidatul ideal pentru acest tratament.

 

Î: Aparatele dentare sunt inestetice?

R: Acest lucru nu este deloc adevărat! Niciun tratament care ajută oamenii să-și recâștige stima de sine și mai ales sănătatea nu ar trebui să fie considerat neatractiv. Putem spune că vremurile cand aparatul dentar avea un aspect nu tocmai prietenos s-au schimbat. Noile aparate folosite în prezent sunt mult mai atrăgătoare, fiind disponibile pe piață într-o varietate de modele.

 

În zilele noastre, aparatele dentare cu brackeți metalici pot fi accesorizate cu elastice colorate, sau pot fi de culoarea dintelui pentru a trece neobservate, cele linguale sunt pe partea interioară a dinților, iar mai nou au devenit la modă cele invizibile care nici nu sunt observate de cei din jur.

 

Nu ezitaţi în a solicita, în problema refacerii esteticii şi funcţionalităţii dinţilor dvs., sprijinul medicilor ortodonţi din clinica stomatologică iDentify. Specialiştii noștri vă aşteaptă cu căldură, cu deplină responsabilitate şi cu cel mai bun raport calitate-preţ al unui serviciu stomatologic individualizat!

Programează-te pentru o consultație la iDentify - Dentist Baia Mare!

Contactează-ne

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.