Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Zâmbet recăpătat în 30 de minute: De ce să nu amâni un implant dentar

Un implant dentar este un stâlp de titan care este plasat chirurgical în osul maxilarului pentru a înlocui rădăcina unui dinte lipsă.

 

Implanturile sunt adesea cea mai bună soluție pentru înlocuirea dinților lipsă, deoarece arată și se simt ca dinții naturali și sunt foarte durabile. Cu toate acestea, intervenția chirurgicală de implant dentar poate fi costisitoare și asociată greșit cu durerea, astfel încât mulți oameni aleg să amâne operația până mai târziu în viață.

 

În această postare pe blog, vom discuta de ce nu este bine să amânați singurul tratament care vă poate restaura dantura: Zâmbet restaurat în 30 de minute cu implanturi dentare!

 

implant dentar baia mare, clinica stomatologica identify baia mare

 

Tratamentul cu implant dentar este, de asemenea, foarte practic, deoarece te poate ajuta să mesteci corect, să vorbești mai bine și să îți îmbunătățești atât întreaga sănătatea orală, cât și generală a corpului.

 

Ca urmare a dinților lipsă, este posibil să semnalați unele efecte negative:

  • Resorbția osului maxilar
  • Deplasarea dinților învecinați
  • Aspect inestetic
  • Vorbire defectuasă
  • Mușcătură incorectă
  • Tulburări digestive
  • Modifică structura facială

 

Amânarea tratamentului cu implant are mai multe aspecte negative, așa cum am enumerat mai sus. Atât estetice, cât și funcționale, aceste probleme au un impact negativ asupra calității vieții unei persoane.

 

Atunci când dinții lipsesc, încrederea de sine și în zâmbetul tău dispare, astfel apar deficiențele estetice. Pe plan funcțional acestea se observă în momentul în care rostirea cuvintelor nu mai este la fel, devine defectuasă, atunci când alimentele nu mai pot fi mestecate ca înainte astfel pot apărea tulburări digestive.

 

Cu toate acestea, mai există câteva motive de îngrijorare care pot apărea pe parcursul amânării tratamentului cu implanturi dentare.

 

Consecințele negative și remediile lor

 Totul depinde de motivul și de modul în care dinții au fost pierduți.

 

Dacă ne referim la o extracție tipică, implantul dentar ar trebui să fie implantat cât mai curând posibil după extracție, sau niciodată mai târziu de 3-4 săptămâni.

 

Această opțiune este sugerată deoarece, dacă implantarea nu se face suficient de repede, osul alveolar se va micșora rapid. Acest lucru implică faptul că dimensiunea osului rămas va scădea și există pericolul ca acesta să nu fie suficient de mare pentru a susține implantul dentar.

 

Cu toate acestea, există momente în care persoanele nu pot fi supuse acestei operații de implant dentar la momentul programat, ceea ce duce la resorbția maxilarului, dar aceste probleme pot fi depășite. Datorită tehnologiei în continuă dezvoltare, de care ne bucurăm în zilele noastre, au apărut diferite tehnici de adiție osoasă care măresc volumul de os de la nivelul arcadelor cu probleme astfel încât implantul dentar să poată avea susținerea necesară.

 

Dacă vorbim despre pierderea dinților ca urmare a bolii parodontale, este esențial să acționăm imediat. În primul rând, boala trebuie tratată, deoarece nu se pune problema implantării atâta timp cât gingiile nu sunt pe deplin sănătoase.

 

În al doilea rând, și în acest caz riscăm să pierdem din cantitatea și calitatea osului maxilar și mai ales riscăm ca boala parodontală să se extindă si la dinții învecinați.

 

Medicii implantologi din cadrul clinicii Identify din Baia Mare, recomandă să nu amânați tratamentul cu implant dentar pentru a nu fi nevoie mai târziu de și mai multe intervenții pentru restaurarea dvs. dentară.

Programează-te pentru o consultație la iDentify - Dentist Baia Mare!

Programează-te

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.