Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Tipuri de implanturi dentare şi modalitatea lor de acţiune în cadrul variatelor planuri restaurative

La Clinica iDentify – Implant Dentar Baia Mare,  planificarea tratamentelor este foarte riguroa-să, sunt luate în considerare toate aspectele clinice, iar opţiunile sunt discutate cu pacienţii de către membrii colectivului medical cu vastă experienţă de aici.

 

În majoritatea cazurilor se constată că implanturile “nivel ţesut” (cu conexiune supragingivală uşor accesibilă la curăţare) sunt ideale pentru înlocuirea dinţilor de profunzime (dinspre capătul arcadei dentare), la care accesul prin periaj sau aţă dentară este mai dificil de realizat decât în cazul dinţilor dinspre partea din faţă a gurii.

 

Demarcaţia celor două zone ale implantului printr-un guler (coleretă) argintiu la nivelul liniei gingivale, atunci când aceasta este prezentă în fundul gurii, nu este observabilă, putând fi acceptată foarte lesne de către pacient şi fără să-i provoace acestuia neajunsuri de ordin este-tic.

 

O parte foarte importantă a unui dinte de tip implant o reprezintă suprafaţa lui ocluzală, adică suprafaţa care intră în contact cu osul dinţilor opuşi în special în procesul de masticaţie. Astfel încât această zonă a implicat implementarea unor progrese de proiectare – avansuri tehnologice care au dus la îmbunătăţirea semnificativă a osteointegrării implantului în întreg sistemul dento-oral, a adaptării lui la individualitatea clinică a fiecărei situaţii.

 

implant dentar baia mare, dentify baia mare, stomatolog baia mare, stomatologie baia mare

 

Conicitatea implantului ca important factor de influenţare a celorlalte caracteristici ale sale

 

În acest sens, au fost concepute mai multe feluri de implanturi, care au fost oferite utilizării. Iată, de pildă, variabilitatea în cadrul gamei de diversitatea a acestor modele, a conicităţii lor. Gama largă de tipuri osoase care trebuie tratate în cavitatea bucală îşi găseşte soluţii în toate aceste forme variate de implanturi.

 

Capacitatea selectării conicităţii corecte a fiecărui implant conferă posibilitatea influenţării mai multor factori, precum stabilitatea implantului și timpul total necesar de montare a dintelui permanent, final, sprijinit de implant.

 

La Clinica iDentify, furnizarea de implanturi pentru înlocuirea dinţilor lipsă serveşte scopului de asigurare a unei înlocuiri a dinţilor rezistente pe tot parcursul vieţii. Acest scop însă nu poate fi garantat decât prin luarea în consideraţie a implicaţiilor pe termen lung pe care viitorul implant le va avea asupra capacităţii pacientului de a-şi curăţa şi întreţine, în deplina lui funcţionalitate, acest dinte artificial.

 

Implanturile multiple, necesare restaurării întregii arcade

 

Cu toată popularitatea şi succesul de care se bucură, implanturile dentare reprezintă astăzi o opţiune de top în înlocuirea dinţilor lipsă sau a unei funcţionalităţi dentare defectuoase. Implanturile dentare vă pot restabili în mod esenţial calitatea vieţii, inclusiv a încrederii în sine şi a reprezentării sociale.

 

Astfel încât alegerea plasării implanturilor dentare este o problemă foarte importantă şi o decizie de cabinet de prim ordin, mai ales dacă este cazul înlocuirii mai multor dinţi pe arcadă şi nu doar a unuia singur.

 

Medicii reputatei Clinici iDentify, din Baia Mare, consideră că o scurtă prezentare a structurii unui implant este foarte utilă, mai ales că structura şi funcţionalitatea unui implant trebuie înţeleasă în cazul unui ansamblu de mai multe implanturi amplasate în cavitatea bucală fie pentru rol individual, fie pentru calitatea de stâlpi de susţinere a lucrărilor de restaurare.

 

Părţile constituente ale implantului dentar

 

Părţile constituente ale unui implant dentar sunt:

 

  • Șurubul implantului – componenta care se introduce în maxilar, la fel ca dinții naturali. Este fabricat din material biocompatibil, adesea din titan, astfel încât implantul să se asimileze perfect cu osul în timp;

 

  • Bontul protetic – acest conector se atașează la partea superioară a șurubului implantului și ancorează restaurarea dentară;

 

  • Restaurările – aceștia sunt dinții de înlocuire, care sunt ancorați la șurubul implantat prin bont. Restaurările pot fi coroane dentare, punţi sau proteze speciale.

 

Cum funcționează implanturile dentare multiple pe arcadă

 

În loc de a susţine un singur dinte artificial, o singură coroană, implanturile pot folosi la restaurarea unui şir întreg de dinţi de pe o arcadă. În acest caz, pe arcadă se amplasează 4, 6 sau 8 implanturi pe post de stâlpi ai viitoarei lucrări protetice. Aceste lucrări pot fi:

 

  • Proteze dentare susținute de implanturi – acestea sunt proteze care se fixează pe implanturile dentare;

 

  • All on Four, All on Six, All on Eight – aceste sisteme folosesc patru, şase sau opt implanturi dentare, amplasate în mod optim, pentru a ancora supradanturi și pentru a oferi, în efect colectiv de ansamblu, mai mult sprijin decât soluțiile de implant individual.

 

  • Punţile  de zirconiu sau punţile metalo-ceramice – astfel de punţi sunt fixate permanent pe implanturile dentare, oferind cea mai bună opțiune de valorificare a implanturilor dentare destinate restaurării întregii guri.

 

Atunci când aţi pierdut unul sau mai mulţi dinţi şi doriţi înlocuirea lor într-o manieră optimă, nu ezitaţi nici o clipă în a consulta specialiştii cu vastă experienţă şi activitate performantă ai Clinicii iDentify - Implant Dentar Baia Mare, care vă aşteaptă cu căldură, deplin profesionalism şi cel mai bun raport calitate-preţ al tratamentelor!

Programează-te acum pentru o consultație la iDentify - Implant dentar Baia Mare!

implant dentar baia mare, dentify baia mare, stomatolog baia mare, stomatologie baia mare

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.