Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Recomandarea medicilor despre ce soluție să alegi pentru înlocuirea unui dinte extras

Cel mai simplu lucru care nu necesită un efort suplimentar este să zâmbim larg și cu multă încredere de sine. Singurul impediment este atunci când lipsa unuia sau a mai multor dinți ne împiedică să ne exprimăm liber sentimentele.

 

Ce este aceea o extracție dentară?

 

Această intervenție chirurgicală are loc în cabinetul medicului stomatolog și are ca scop scoaterea unui dinte care nu mai poate fi reparat printr-un tratament obișnuit sau care, prin prezența lui pe arcadă, împiedică alinierea corectă a dinților învecinați sau erupția acestora.

 

Extracția dentară se realizează după efectuarea și analizarea unei radiografii și mai ales după administrarea anesteziei locale, injectabile sau sub formă de spray. De regulă, copiilor le este administrată anestezia sub formă de spray, pe când adulții au nevoie de o metodă mai concentrată și mai profundă, de aceea li se injectează doza normală de anestezie.

 

Anestezia pulverizată de spray se folosește pe rădăcina și zona învecinată a dintelui afectat, iar injecția se face atât pe partea de exterior a danturii, cât și pe partea de interior.

 

În urma unei extracții datorate unei probleme de neremediat, în dantură rămân goluri inestetice care nu se pot rezolva pe cale naturală.

 

implant dentar baia mare, clinica stomatologica baia mare

 

Riscuri ale lipsei dinților:

  • Retracția osului maxilar
  • Retracția gingiei
  • Alinierea greșită a dinților învecinați
  • Probleme masticatorii
  • Mușcătură incorectă
  • Vorbire defectuasă

 

Pentru toate aceste probleme enumerate mai sus medicii recomandă cea mai simplă și eficientă  metotă cunoscută vreodata de omenire.

Implant dentar Baia Mare este acea rădăcină artificială în formă de șurub realizat din titan și alte materiale de aliaj, care are ca scop înlocuirea unuia sau a mai multor dinți lipsă.

 

implant dentar baia mare, clinica stomatologica baia mare

 

Cele mai importante caracteristici ale implantului dentar:

  • Este 100% biocompatibil cu osul maxilar
  • Readuce încrederea de sine
  • Poate susține o lucrare protetică fixă pentru pacienții care doresc să scape de proteza mobilă
  • Cea mai eficienta modalitate de a înlocui dinții lipsă

 

Trebuie să înțelegem ca implant dentar Baia Mare nu este doar o rădăcină artificială care susține o lucrare protetică pentru a reda estetica zambetului, aceasta are diferite beneficii si pe plan funcțional.

 

Este dureroasă această procedură?

Vă putem spune cu mâna pe inimă ca nu! Este unul dintre cel mai răspândite mituri din domeniul stomatologiei. Așa cum am explicat și în articolele anterioare, tehnologia a avansat foarte mult în ultimii ani, atfel încât nu se mai pune problema despre durere atunci când mergem la stomatolog.

 

Adevărul este că inserarea unui  implant dentar Baia Mare nu doare, această procedură se face sub efectul anesteziei. La începutul perioadei de acomodare după inserare este posibil să apară mici disconfortui mai mult decât suportabile care se pot ameliora cu ajutorul analgezicelor slabe.

 

Medicii implantologi de excepție din clinica stomatologică Identify, vă recomandă să nu amânați în mod nejustificat unicul tratament care vă poate readuce zâmbetul pe buze din cauza unor lucruri înțelese greșit. Puteți solicita oricând o programare în cabinetele noastre pentru a fi informat în mod corect despre tot ce presupune tratamentul cu implant dentar Baia Mare. Vă așteptăm cu drag pentru o programare! 

 

Programează-te pentru o consultație la iDentify - Dentist Baia Mare!

Programează-te

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.