Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Punte dentară sau implant dentar: Alegerea optimă pentru reabilitarea dinților dvs.

Atunci când aveți dinți lipsă, este important să găsiți o modalitate eficientă de a-i înlocui. Există câteva opțiuni diferite de restaurare dentară disponibile, dar care este cea mai bună pentru tine? În această postare pe blog, vom compara procedurile de punți dentare și implanturi dentare și vă vom ajuta să decideți care este cea mai potrivită pentru dumneavoastră!

 

implant dentar baia mare, punte dentara baia mare, clinica stomatologica identify baia mare

 

După ce pierdeți un dinte, trebuie să luați imediat o decizie în cunoștință de cauză cu privire la alternativa de înlocuire pe care o veți alege. Acest lucru nu numai că va îmbunătăți aspectul estetic al zâmbetului dumneavoastră, dar va ajuta și la minimizarea consecințelor negative ale pierderii dinților:

  • Retragerea osului maxilar/mandibular
  • Deplasarea dinților adiacenți (învecinați)
  • Aspect inestetic
  • Spațierea dinților
  • Vorbire defectuasă
  • Mușcătură incorectă
  • Tulburări digestive
  • Modificări la nivelul structurii faciale

 

 

Implant dentar sau punte dentară? O întrebare care macină majoritatea pacienților

 

Înainte de a decide dacă una dintre aceste două alternative este cea mai bună soluție pentru a vă înlocui dinții pierduți, trebuie să înțelegeți mai întâi ce sunt o punte dentară și un implant.

 

Puntea dentară

O punte dentară este o alternativă care reface unul sau mai mulți dinți lipsă pentru a oferi un zâmbet plăcut. O astfel de variantă se construiește prin lipirea a două coroane dentare pe dinții adiacenți dintelui pierdut, creând doi stâlpi care sunt utilizați doar pe o parte și care pot fi utilizați ca suport pentru coroane dentare suplimentare.

 

Implantul dentar

Un implant dentar este o rădăcină artificială, inserată în osul care susținea anterior dintele pierdut. Acesta este un dispozitiv autonom și automobilizatoar care nu este atașat direct pe dinți, ci mai degrabă în maxilar. Durata tratamentului variază între șase și opt luni, dar rezultatele sunt de lungă durată.

 

 

Medicii implantologi consideră că implanturile dentare sunt o opțiune superioară punților  deoarece:

  • Aspectul estetic oferi/ Funcționalitatea

Implanturile dentare oferă un aspect estetic mai plăcut și au o funcționalitate mai mare decât dinții dintr-o punte dentară, datorită faptului că sunt susținute de rădăcini artificiale bine ancorate în osul maxilar. În plus, datorită faptului că  implanturile protejează osul, previn deteriorarea trăsăturilor faciale și diminuează aspectul este îmbunătățit.

 

  • Rentabilitate

Implanturile dentare au un raport de durabilitate pe termen lung considerabil mai bun decât punțile dentare, însă sunt mai costisitoare.

 

  • Conservarea țesutului osos

Implanturile dentare, ca și rădăcinile dinților naturali, stimulează osul, îl protejează împotriva deteriorării și previn pierderea din cantitate a acestuia. O punte dentară nu oferă niciun avantaj față de dinții implantați atunci când înlocuiți cu ea un singur dinte. De fapt, dacă folosiți o punte dentară pentru a înlocui unul dintre dinți, gingia și osul care o susțin se vor micșora în timp.

 

  • Sănătatea dinților învecinați

O restaurare cu implant dentar nu afectează sub nicio formă dinții adiacenți, comparativ cu o punte dentară care afectează sănătatea pe termen lung a acestora, prin șlefuirea și solicitarea mai mare. În plus, dacă puntea dentară necesită o înlocuire, dinții trebuie șlefuiți din nou.

 

Medicii implantologi de excepție din clinica stomatologică Identify, vă recomandă să nu amânați în mod nejustificat unicul tratament care vă poate readuce zâmbetul pe buze din cauza unor lucruri înțelese greșit. Puteți solicita oricând o programare în cabinetele noastre pentru a fi informat în mod corect despre tot ce presupune tratamentul cu implant dentar Baia Mare. Vă așteptăm cu drag pentru o programare!

Programează-te pentru o consultație la iDentify - Dentist Baia Mare!

Contactează-ne

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.