Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Procedurile în strânsă legătură cu un implant dentar

implant dentar

 

În acest articol am decis să explicăm câteva proceduri ce țin de implantologie.

 

Am optat pentru scrierea acestui articol deoarece foarte mulți pacienți nu sunt informați așa cum trebuie în momentul în care medicul stomatolog le spune că au nevoie de un implant dentar.

 

#1 Ce este un implant dentar?

 

Implantul dentar este cea mai sigură metodă în momentul în care pacientul se prezintă cu unul sau mai mulți dinți lipsă.

Procedura nu afectează deloc structura celorlalți dinți.

 

De asemenea, implantul dentar poate rezista toată viața dacă se respectă regulile de igienă orală și bineînțeles controlul periodic la stomatolog.

 

Implantul dentar este un substituent metalo-sintetic al rădăcinii ce este plasat în osul arcadei dentare. În timp ce are loc oseointegrarea, se montează o lucrare protetică provizorie.

 

#2 Ce este osteointegrarea?

 

implant dentar

 

Osteointegrarea este procesul prin care în jurul unui implant dentar se formează țesut osos. Formarea acestuia este importantă deoarece astfel crește stabilitatea implantului. De asemenea, prin osteointegrare implantul dentar se integrează în organism.

 

Osteointegrarea poate dura în medie de 3-6 luni.

În funcție de cazul clinic și poziția implantului, osteointegrarea poate dura între 3 și 6 luni.

 

#3 Ce presupune adiția osoasă?

 

implant dentar

 

Adiția osoasă presupune o procedură chirurgicală necesară înaintea implantului dentar, depinzând însă de la pacient la pacient.

 

În urma lipsei dinților, oasele din zona lor se subțiază și se resorb.

Deoarece implantul dentar este inserat în maxilar, oasele trebuie să fie solide pentru a-i oferi implantului o rezistență crescută.

 

#4 Ce este sinus lifting?

 

implant dentar

 

Cavitatea plină cu aer situată la nivelul pomeților se numește sinus maxilar. Cele două sinusuri se află la nivelul pomeților, unul pe partea dreapă și unul pe partea stângă. În momentul în care un dinte din zonele laterale este pierdut, osul se resoarbe în timp, iar sinusurile se extind pentru a ocupa locul dintelui pierdut.

 

Sinus lifting este o procedură chirurgicală prin care cele două sinusuri sunt ridicate. Acest lucru este necesar în momentul inserării unui implant dentar deoarece se va adăuga os pentru a-i oferi implantului resistență și stabilitate.

 

Scopul Clinicii iDentify este de a oferi pacienților săi o gamă largă de servicii stomatologice de înaltă calitate, într-o ambianță plăcută, cu echipamente de ultimă generație.

 

În cadrul Clinicii iDentify puteți beneficia de serviciile stomatologice cele mai moderne  disponibile la ora actuală, atât din punct de vedere estetic, funcțional, cât și al durabilității.

 

În clinica nostră, prin atenția și profesionalismul personalului, precum și prin ambientul modern, împreună cu tehnologia de ultimă generație, începând  de la aparatura pentru sterilizare, instrumentar și materiale, până la instalația de radiologie intraorală, prin toate acestea dorim să obținem o atmosferă plăcută și sigură pentru pacienții noștri.

Programează-te acum!

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.