Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Procedura chirurgicală implantologică nu este una uşoară, dar rezultatele sunt excepţionale

Va puteţi pune o mulţime de întrebări referitoare la implanturile dentare, mai ales atunci când vă hotărâţi a recurge la un astfel de tratament restaurator: La ce vă puteţi aştepta pe parcursul procesului?, Cât timp vor dura etapele procedurii?, Ce capacitate reală de refacere are procedura?, Există efecte secundare de toleranţă?

 

La această oră implanturile reprezintă procedura cea mai răspândită şi solicitată pentru înlocuirea permanentă şi performantă a dinţilor lipsă. Iar feluritele dispozitive stomatologice de înlocuire a lipsei masive de masă dentară nu îşi pot găsi o mai bună susţinere decât pe implanturile multiple, funcţionând ca stâlpi ai lucrării, înşurubaţi (bio-compatibil) în osul maxilar.

 

Medicii Clinicii de top iDentify - Implant Dentar Baia Mare,  consideră că este foarte util a vă face cunoscute câteva aspecte care vă interesează şi la care puteţi avea, altfel, mai greu acces.

 

implant dentar baia mare, stomatologie baia mare, dentify baia mare, dentist baia mare

 

Calitatea osului maxilar dictează evoluţia procedurilor

 

Desigur, implantul este concept pentru a fi găzduit de către osul maxilar. Acolo se fixează solid implantul. Dar există cazuri, există pacienţi la care calitatea oaselor şi ţesuturilor este precară, inadecvată pentru a se lucra pe ele.

 

În urma analizelor se poate constata că osul maxilar candidat la a fi primitor de implant s-a erodat, găsindu-se într-o stare improprie actului medical; acesta este în special cazul  pacienţilor care au purtat proteze mai mulţi ani.

 

Însă acesti pacienţi nu sunt excluşi de la tratament, doar că tratamentul, în cazul lor, va fi mai îndelungat, pentru asigurarea unei plasări corecte a implantului şi a fuziunii sale corespunză-toare cu osul. Se poate indica, în această situaţie, chiar o grefă osoasă sau o reabilitare a sinusurilor.

 

Deci primul lucru pe care îl studiază medicul implantolog este calitatea câmpului protetic, calitatea osului maxilar, starea dinţilor restanţi pe arcadă, starea gingiilor. Cercetarea este amplă şi implică examenul fizic, realizarea de raze X, chiar şi combinat-computerizate.

 

În urma evaluării se obţine  un rezultat care va da “verde” continuării procedurii sau “roşu”, în sensul necesităţii restaurării osului maxilar mai întâi. În cazul răspunsului “verde”, medicul va explica pacientului totul în legătură cu planificarea procedurii, alegerea tipului potrivit de implant, costuri, perioade de aşteptare.

 

Ce situaţii sunt eligibile pentru amplasarea unui implant dentar?

 

Iată mai jos prezentarea situaţiilor în care se poate impune procedura implantologică:

 

  • În cazul unuia, mai multor sau tuturor dinţilor dispăruţi;
  • În cazul înlocuirii unui dinte rupt – extracţie şi înlocuire;
  • În cazul înlocuirii lucrării actuale cu una superioară calitativ;
  • În cazul unui ansamblu osteo-tisular sănătos şi integru.

 

Câte ceva despre chirurgia implantului dentar

 

Chirurgia aferentă montării implantului dentar nu este asemănătoare cu alte proceduri chirurgicale pe care le-aţi suportat, căci acelea au necesitat trecerea apăsătoare prin sala de chirurgie, pe când în cazul chirurgiei implantologice procedura se derulează ca într-o fază ambulatorie.

 

Dar ea nici nu este una uşoară – trebuie să fiţi preveniţi cu onestitate –, căci în funcţie de poziţia, de numărul implantelor, de situaţia clinică particualră, durata ei poate varia in limite foarte largi.

 

Ca să nu mai vorbim de situaţia în care, înainte de amplasarea implanturilor, medicul implantolog trebuie “să defrişeze terenul”, să extragă dinţii bolnavi, defecţi sau resturile dentare prezente în gură şi pe câmpuirle de interes clinic.

 

Abia pe urmă, după refacerea osului maxilar, se poate vorbi de implantarea propriu-zisă. Similar, necesitatea unei grefe osoase (în cazul ţesutului osos inadecvat) poate întârzia mult tratamentul, căci procedura nu va putea fi realizată în aceeaşi zi, ci abia după vindecarea grefei.

 

Operaţia constă, în mare, în deschiderea gingiei prin tăietură, accesul la maxilar, înşurubarea implantului direct în os, închiderea şi sutura gingiei. În cazul montării unei lucrări totale (punte sau proteză specială), va fi vorba despre această procedură multiplicată de 4, 6 sau 8 ori, la arcada superioară sau la cea inferioară.

 

Atunci când aţi pierdut unul sau mai mulţi dinţi şi doriţi înlocuirea lor într-o manieră optimă, nu ezitaţi nici o clipă în a consulta specialiştii cu vastă experienţă şi activitate performantă ai Clinicii iDentify - Implant Dentar Baia Mare, care vă aşteaptă cu căldură, deplin profesionalism şi cel mai bun raport calitate-preţ al tratamentelor!

Programează-te acum pentru o consultație la iDentify - Implant dentar Baia Mare!

implant dentar baia mare, stomatologie baia mare, dentify baia mare, dentist baia mare

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.