Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Obiceiuri care pot afecta implantul dentar

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ai sau urmează să îți inserezi un implant dentar Baia Mare și vrei să afli ce obiceiuri de zi cu zi îți pot dăuna danturii.

 

Încă din primii ani de viață suntem înzestrați cu 32 de dinți și măsele, care în mod normal sunt suficienți pentru a duce o viață îndelungată fară probleme. Există totuși cazuri în care din diferiți factori nocivi putem rămâne fără unul sau mai mulți dinți și suntem nevoiți să apelăm la tratamentul cu implant dentar Baia Mare.

 

Medicii ne recomandă să îngrijim implanturile la fel de bine ca și dinții naturali pentru a le crește durata de viață. Vom detalia mai jos o serie de obiceiuri pe care oamenii le au și în care își utilizează dantura în alte scopuri decât cele pentru care a fost creată, afectând astfel integritatea atât a dinților naturali cât și a implanturilor.

 

implant dentar baia mare, clinica stomatologica identify baia mare

 

Obiceiuri dăunătoare implantului dentar:

 

  • Igiena orală defectuasă

 

Evident că orice este legat de igiena dentară. Indiferent că avem dinți naturali sau implanturi, igienizarea danturii trebuie să fie la fel de riguroasă, periajul trebuie să fie efectuat de cel puțin 2 ori pe zi, dimineața și seara sau după fiecare masă, într-un mod corect.

 

Modul corect de periaj se referă la utilizarea unei periuțe de dinți adecvată nevoilor danturii și gingiilor tale, folosirea unei paste de dinți care să conțină fluor și un ansamblu de mișcări începând cu cu măselele superioare din spate din partea stângă și mergeți în direcția acelor de ceasornic.

 

Important este să puneți periuța la baza dintelui și să trageți în jos pentru a nu împinge resturile alimentare sub gingie. Folosiți mișcări scurte de 5-10 secunde pe fiecare dinte în parte. Continuați aceiași procedură și pentru partea interioară a danturii, și spatele dinților este important de curățat chiar daca nu se vede!

 

La final folosiți și apa de gură pentru a fi siguri că îndepartați toate resturile alimentare ce se pot depune la baza gingiei.

 

  • Spartul alimentelor dure

 

Cele mai dure alimente sunt acelea cu coajă crocantă, printre care se numără fisticul, alunele de pădure sau nucile. Mulți oameni consideră că o bună metodă pentru a le desface sunt dinții. Total greșit, dantura nu poate înlocui niciodată rolul unei ustensile special făcute pentru a sparge alimentele dure.

 

Evitați să înlăturați coaja celor enumerate mai sus pentru a nu risca să deteliorați sau spargeți implantul dentar Baia Mare.

 

implant dentar baia mare, clinica stomatologica identify baia mare

 

  • Deschisul sticlelor cu ajutorul dinților

 

Există o categorie de persoane care practică și în ziua de azi un obicei mai mult decat nepotrivit și anume folosesc dantura pe post de desfăcător de sticle. Un obicei mai mult decât greșit, deoarece chiar dacă dinții vor rezista o dată sau de două ori, aceștia nu au fost proiectați pentru așa ceva.

 

Riscați să pierdeți atât implantul cât și dinții naturali dacă nu vă opriți din a face acest lucru chiar acum!

 

Medicii implantologi de excepție din clinica stomatologică Identify, vă recomandă să nu amânați în mod nejustificat unicul tratament care vă poate readuce zâmbetul pe buze din cauza unor lucruri înțelese greșit. Puteți solicita oricând o programare în cabinetele noastre pentru a fi informat în mod corect despre tot ce presupune tratamentul cu implant dentar Baia Mare. Vă așteptăm cu drag pentru o programare!

 

 

Programează-te pentru o consultație la iDentify - Dentist Baia Mare!

Programează-te

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.