Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Întrebări frecvente despre implant dentar

implant dentar

 

Foarte mulți pacienți care vin la iDentify nu sunt informați corect în legătură cu implantul dentar.

 

Unii pacienți refuză această procedură, deși au nevoie de ea, deoarece se gândesc că o să doară foarte tare sau procedura constă într-o perioadă lungă de tratament.

 

Din această cauză, în acest articol ne-am gândit să adunăm câteva întrebări frecvente legate de implant dentar.

Dorim ca pacienții să fie informați mereu despre orice procedură din cadrul clincilor iDentify.

 

Astfel, iată răspunsurile pentru întrebările despre implant dentar:

 

#1 Ce este un implant dentar?

 

Un implant dentar este un dispozitiv de titan care este plasat chirurgical în osul maxilarului. Acesta înlocuiește funcția rădăcinii dentare care, odată acceptată de organism, poate fi folosită pentru a susține o coroană.

 

#2 De ce trebuie înlocuit un dinte lipsă?

 

Când un dinte lipsește și nu este înlocuit, dinții adiacenți și cei opuși se vor deplasa. Acest lucru va duce în timp la probleme ale mușcăturii. Malocluzia sau mușcătura deviată afectează sănătatea întregii danturi.

 

#3 Cine poate opta pentru un implant dentar?

 

Mulțumită faptului că implanturile dentare sunt realizate doar din materiale biocompatibile, tratamentul cu implant dentar poate fi o opțiune bună pentru orice pacient ce a suferit pierdearea unui dinte.

 

Însă, trebuie să ținem cont de următoarele lucruri:

- Implantul dentar este o opțiune bună pentru pacienții peste o anumită vârstă, atunci când este finalizat procesul de creștere a oaselor maxilare.(18-21 ani)

- În același sens, implanturile dentare nu pot fi folosite cu succes uneori, datorită lipsei (retracției severe) a osului sau densității slabe a osului.

 

#4 Ce înseamnă materiale biocompatibile?

 

Materialele biocompatibile permit osteointegrarea și elimină riscul respingerii de către organism a implantului.

 

#5 Ce înseamnă osteointegrare?

 

În anul 1980, Branemark definește osteointegrarea precum o construcție funcțională și structurală între osul vital și suprafața implantului. Osteointegrarea este contactul direct dintre suprafața implantului și osul înconjurator, fără interpoziția altor țesuturi.

 

Contraindicațiile poziționării de implanturi dentare:

- Tratament medicamentos din clasa bifosfonați

- Pacienți iradiați în zona craniană.

- Pacienții care suferă de afecțiuni cardiace severe, necompensate.

- Afecțiuni reumatice sau diabet zaharat.

 

#6 Cât rezistă un implant dentar?

 

Implantul dentar este procedura pentru înlocuirea dinților pierduți cu cel mai mare succes și rezistență.

Trebuie luat în considerare faptul că, pentru o durată de viață cât mai mare a implantului dentar, este necesar să îngrijim dantura chiar și după procedură.

 

- Nu trebuie să neglijăm vizitele periodice la stomatolog.

- De asemenea, periajul corespunzator este foarte important pentru menținerea unei danturi sănătoase și implicit pentru menținerea implantului dentar.

 

#7 De ce să aleg implant dentar și nu lucrare dentară?

 

Deoarece implantul dentar este cea mai bună opțiune în cazul pierderii unui dinte. Acesta redă funcționalitatea dintelui, dar și estetica danturii.

 

Important de reținut este că nu trebuie să amânăm vizita la medicul stomatolog în cazul în care ne lipsește un dinte. Pierderea unui dinte provoacă probleme atât de sănătate (deoarece afectează funcția masticatorie), dar afectează și estetica danturii.


Se recomandă această soluție, deoarece față de implantul dentar, în cazul unei lucrări protetice trebuie “sacrificați” și dinții învecinați.

 

#8 Implantul dentar doare?

 

Sunt pacienți care au mărturisit că inserarea unui implant dentar nu doare mai rău decat o extracție dentară. Procedura se face sub anestezie, iar toți pacienții au confirmat că merită această procedură deoarece viața este schimbată cu totul. Poți zâmbi încrezător, poți mușca și mânca fără probleme și pot vorbi mult mai bine.

 

#9 Care sunt etapele de tratament şi cât durează toată procedura?

 

Tratamentul cu implant dentar are două etape.

  • Prima etapa, cea chirurgicală, presupune inserarea implantului în os, urmând ca la aproximativ 7 zile de la intervenție să fie îndepărtate firele de sutură. În urmatoarele 3 – 6 luni are loc osteointegrarea, dupa care implantul este descoperit și se aplică bontul de vindecare.
  • În cea de-a doua etapă, cea protetică, se realizează în laborator coroana dentară care va fi așezată pe implant, în locul dintelui propriu-zis.

 

#10 Dinții pe implant necesită o îngrijire specială?

 

Pentru siguranța implantului, pacienții primesc câteva indicații:

- Igiena orală după poziționarea implantului trebuie să fie extraordinară, nu trebuie să fie neglijată sub nicio formă.

- Obligatorie este utilizarea aparatelor de tip duș bucal.

- Pentru menținerea rezultatelor, igienizarea profesională, (detartraj, periaj, profi-jet) este obligatorie o dată la 6 luni.

- Vizitele la medicul stomatolog trebuie să fie făcute o dată la 6 luni.

 

#11 Cei din jur vor observa că am implanturi dentare?

 

Coroanele care acoperă rădăcina de implant sunt așezate sub gingie, astfel implantul nu poate fi sesizat.

 

#12 Care este cel mai bun implant dentar?

 

Există mulți producători când vine vorba de implant dentar. Însă, pe lângă asta, importantă este experiența medicului implantolog.

 

Echipa medicală din cadrul iDentify cuprinde medici specializați în implantologie, astfel încât, procedura să aibă un rezultat reușit atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic.

 

Scopul Clinicii iDentify este de a oferi pacienților săi o gamă largă de servicii stomatologice de înaltă calitate, într-o ambianță plăcută, cu echipamente de ultimă generație.

 

În cadrul Clinicii iDentify puteți beneficia de serviciile stomatologice cele mai moderne  disponibile la ora actuală, atât din punct de vedere estetic, funcțional, cât și al durabilității.

 

În clinica nostră, prin atenția și profesionalismul personalului, precum și prin ambientul modern, împreună cu tehnologia de ultimă generație, începând  de la aparatura pentru sterilizare, instrumentar și materiale, până la instalația de radiologie intraorală, prin toate acestea dorim să obținem o atmosferă plăcută și sigură pentru pacienții noștri.

Programează-te acum!

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.