Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Îngrijirea implantului dentar acasă în doar 5 minute

Implantul dentar este cea mai revoluționară descoperire în materie de restaurare dentară pe care omenirea a putut să o descopere. Acesta înlocuiește si restabilește funcțiile normale ale dintelui pierdut, atât cele funcționale cât și cele estetice:

 • Redă estetica zâmbetului
 • Împiedica resorbția gingivală
 • Împiedică resorbția osoasă
 • Împiedică migrarea dinților învecinați
 • Îmbunătățește masticația
 • Redă calitatea lingvistică a cuvintelor pronunțate

 

implant dentar baia mare, clinica stomatologica identify baia mare

 

Această rădăcină artificială numită și implant dentar Baia Mare este inserată în cavitatea orală cu ajutorul anesteziei, astfel încât nu veți simți niciun disconfort în procesul de restaurare dentară.

 

Partea cea mai grea și anume inserarea propriu zisă este executată de către medicii stomatologi cu pregătire suplimentară în implantologie, rămânând ca partea simplă să o faceți dvs. acasă în fiecare zi și anume să îngrijiți corespunzâtor lucrarea de care beneficiați.

 

Sfaturile medicilor despre cum să aveți grijă de implantul dentar acasă:

 

 • Folosiți produsele de igienizare corecte

 

Igienizarea orală este cel mai important pas în menținerea sănătăți implantului dentar Baia Mare acasă.

Produsele de igienă orală trebuie să fie potrivite nevoilor dinților și gingiilor dvs. De exemplu, dacă vă știți ca o persoană cu gingii sensibile puteți opta pentru o periuță de dinți cu peri moi și o pastă de dinți care să conțină fluor pentru a prevenii depunerile de tartru și cariile.

 

implant dentar baia mare, clinica stomatologica identify baia mare

 

 • Asigurați-vă că executați un periaj corect

 

Periajul este o procedură ce nu trebuie să lipsească din tabieturile nimănui. Asigurați-vă că faceți acest lucru de cel puțin 2 ori pe zi, dimineața și seara sau după fiecare masă daca aveți această posibilitate.

 

Pregătește periuța de dinți prin a o umezi și a aplica o cantitate potrivită de pastă aleasă conform indicațiilor medicului tău implantolog.

 

Începeți printr-un ansamblu de mișcări de la măselele superioare din spate din partea stângă și mergeți în direcția acelor de ceasornic. Important este să puneți periuța la baza dintelui și să trageți în jos pentru a nu împinge resturile alimentare sub gingie. Folosiți mișcări scurte de 5-10 secunde pe fiecare dinte în parte. Continuați aceiași procedură și pentru partea interioară a danturii, și spatele dinților este important de curățat chiar daca nu se vede!

 

 • Folosiți apa de gură

 

Pentru un plus de prospețime și un agent ce previne depunerile de tartru și cariile, este indicat să vă clatiți gura cu apa special concepută, de cel puțin 2 ori pe zi, dupa fiecare periaj sau ori de câte ori vă simțiți respirația urât mirositoare.

 

implant dentar baia mare, clinica stomatologica identify baia mare

 

 • Evitați spargerea alimentelor cu coajă

 

Chiar dacă nu aveți restricții în a manca tot ce vă doriți, dantura umană sau implanturile dentare Baia Mare nu au fost proiectate să înlocuiască ustensilele de decojit alimentele dure.

 

Evitați să spargeți în dinți alimente precum nucile, fisticul sau alunele de pădure. Folosind ciocănelele special concepute pentru astfel de acțiuni dantura dvs. vă va mulțumi și va rămâne intreagă mult timp de acum încolo!

 

 • Evitați alimentele sau băuturile prea fierbinți

 

Tratamentul cu implant dentar Baia Mare este un dispozitiv cu rădăcină metalică din titan, material ce reține căldura mai mult decât orice alt organ cu țesut moale de origine umană.

 

Atunci când consumați lichide prea fierbinți sau alimente rău încalzite toată căldura se va refugia în interiorul implantului dentar și se va elibera în osul receptor, agreând astfel prin ardere celulele din stratul de suprafață, adică gingia.

 

Distrugerea în mod repetat a acestor celule combinată cu forțele pe care maxilarul le exercită în momentul masticației pot duce, în timp la pierderea stabilității implantului dentar Baia Mare și implincit a acestuia.

 

Există o regulă simplă impusă de orice medic stomatolog, dacă recipientul din care urmează să beți/ mâncați nu poate fi atins cu mâna nu beți/ mâncați până nu se răcește!

 

implant dentar baia mare, clinica stomatologica identify baia mare

 

Medicii implantologi de excepție din clinica stomatologică Identify, vă recomandă să nu amânați în mod nejustificat unicul tratament care vă poate readuce zâmbetul pe buze din cauza unor lucruri înțelese greșit. Puteți solicita oricând o programare în cabinetele noastre pentru a fi informat în mod corect despre tot ce presupune tratamentul cu implant dentar Baia Mare. Vă așteptăm cu drag pentru o programare!

Programează-te pentru o consultație la iDentify - Dentist Baia Mare!

Programează-te

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.