Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Implant dentar în Baia Mare: Cele mai des întâlnite mituri

Implantul dentar este una dintre cele mai controversate intervenții în stomatologie. Este, de asemenea, o intervenție foarte complexă, deoarece necesită o integrare perfectă cu țesuturile înconjurătoare și o plasare exactă a implantului pentru a asigura stabilitatea și longevitatea acestuia.

 

Ca orice alt tratament și implantul dentar a fost asociat de-a lungut timpului cu o multitudine de mituri care pe mulți pacienți chiar i-au speriat și i-au făcut să renunțe la acest proces de reabilitare orală.

 

În acest articol de blog, cu ajutorul medicilor de excepție din clinica stomatologică Identify, vom demitiza patru dintre cele mai frecvente mituri despre implanturile dentare. Rămâneți pe fază!

 

implant dentar baia mare, implantologie baia mare, clinica stomatologica identify baia mare 

 

Mituri sau realitate?

 

 

 

Inserarea implantul dentar este dureroasă

MIT   Unul dintre cele mai populare mituri dentare. Stomatologia a avansat într-un ritm atât de rapid în ultimii ani încât nu se mai pune problema durerii atunci când mergem la dentist, așa cum am discutat și în articolele anteriore.

Adevărul este că inserarea implantului dentar nu provoacă durere, această operație se realizează sub efectul anestezie. Este posibil să existe un disconfort minor la începutul perioadei de adaptare, după implantarea propriu zică, care este mai mult decât suportabil și poate fi ameliorat cu medicamente ușoare pentru durere.

 

 

Există posibilitatea ca organismul să nu accepte implantul dentar

MIT   S-a pornit de la ideea că, în general, un corp străin poate fi respins de organism în cazul transplanturilor de organe.

Acest lucru nu este fezabil în stomatologie. Implantul dentar, așa cum am afirmat anterior, este compus din materiale care sunt biocompatibile cu toate tipurile de țesuturi, astfel încât poate fi perfect încorporat în osul maxilarului.

Singura posibilitate ca implantul să nu fie acceptat de corp este dacă dentistul nu a efectuat procedura corect, dar aceasta nu mai este o problemă cu implantul dentar în sine.

 

 

Nu poți mânca orice daca ai implant dentar

MIT   În funcție de calitatea și canditatea osului maxilar se pot insera implanturi cu stabilitate ridicată ceea ce înseamnă o recuperare rapidă, chiar și de doar 4 luni. În acest timp, pacientul va purta o coroană temporară pentru a putea să își desfășoare activitățile zilnice obișnuite. Coroana permanentă va fi inserată după încheierea perioadei de recuperare, permițându-i pacientului să mănânce tot ceea ce își dorește, în funcție și de indicațiile medicului.

 

 

Implantul dentar este doar pentru persoanele vârsnice

MIT   Cu alte cuvinte, în timp ce tratamentul cu implanturi dentare este catalogat ca o alternativă doar pentru persoanele vârsnice, aceasta poate fi utilizată la orice persoană care și-a înlocuit toți dinții de lapte cu dinți permanenți și care are maxilarul complet dezvoltat. Deci poate fi o alternativă și pentru persoanele tinere care si-au pierdut, din păcat, o parte din dantură, din diferite motive. Un aspect important de menționat ar fi că pot aparea restricții indiferent de vârstă pentru persoanele care au probleme atunci când vine vorba de anestezie.

 

implant dentar baia mare, implantologie baia mare, clinica stomatologica identify baia mare

 

Medicii implantologi de excepție din clinica stomatologică Identify, vă recomandă să nu amânați în mod nejustificat unicul tratament care vă poate readuce zâmbetul pe buze din cauza unor lucruri înțelese greșit, dar în acelaș timp vă îndeamnă să cereți mai multe păreri să să aveți grijă pe mâna cui vă lasați soarta danturii.

 

Puteți solicita oricând o programare în cabinetele noastre pentru a fi informat în mod corect despre tot ce presupune tratamentul cu implant dentar în Baia Mare. Vă așteptăm cu drag pentru o programare!

Programează-te pentru o consultație la iDentify - Dentist Baia Mare!

Contactează-ne

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.