Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Implant dentar Baia Mare. Beneficii. Etape. Contraindicații

Te pregătești pentru inserarea unui implant dentar? Asigurați-vă că aruncați o privire la acest articol pentru a afla tot ce vă interesează despre etapele implantului dentar, beneficiile acestuia și contraindicațiile.  

 

implant dentar baia mare

 

Sfaturi pentru cei care urmează să beneficieze de serviciile de implantologie de la clinica iDentify – implant dentar Baia Mare.

 

Pierderea dinților este o problemă dentară frecventă, care afectează calitatea vieții, încrederea în propria persoană și, uneori, poate avea efecte asupra stării generale de sănătate. Dar, implanturile dentare sunt soluția potrivită pentru refacerea totală a danturii sau înlocuirea dinților lipsă.

 

Lipsa unuia sau a mai multor dinți îți îngreunează procesul de digestie, masticația nemaiputând fi efectuată corect și complet. În plus, riscul infecțiilor gingivale și a cariilor crește, bacteriile dezvoltându-se mult mai rapid în spațiile lăsate goale. Implantul dentar este soluția pe care trebuie să o alegi chiar acum!

 

Amânarea înlocuirii dinților lipsă provoacă complicații majore la nivelul danturii:

  • lipsa unui dinte te poate face să te simți stânjenit față de ceilalți;
  • poate produce resorbția gingiei și a osului;
  • afectează masticația;
  • exercită presiune asupra dinților vecini.

 

Implantul dentar este soluția sigură și rapidă care ajută la refacerea danturii, atât din punct de vedere funcțional cât și estetic.

 

Înainte de inserarea unui implant se iau toate măsurile pentru ca acesta să reziste pe termen lung și de-abia ulterior se va trece la inserarea implantelor. După intervenția cu implant dentar, medicul îți va prescrie medicamente care să îți ofere confortul post-operatoriu. După vindecare, implantul se vede și se simte exact ca un dinte natural.

 

Implanturile dentare pot reprezenta varianta perfectă pentru persoanele care deși au proteze dentare mobile își doresc dinți ficși care să le ofere un confort mai ridicat.

 

În continuare veți afla totul despre etapele, beneficiile și contraindicațiile implantului dentar pentru a putea să vă bucurați cât mai mult de rezultatele obținute în urma inserării implantului.

 

Implant dentar Baia Mare – Clinica iDentify, alegerea potrivită pentru rezolvarea problemelor dinților lipsă!

 

Beneficiile unui implant dentar corect inserat:

Implantul dentar realizat la clinica iDentify reprezintă soluția optimă pentru înlocuirea dinților lipsă sau în cazul unei edentații totale.

 

Implanturile dentare oferă multe avantaje. Aceste avantaje includ:

  • Estetică îmbunătățită - Deoarece implanturile dentare sunt similare cu dinții naturali ca aspect și simț, sunt o opțiune atractivă pentru persoanele care caută un înlocuitor subtil pentru dinții pierduți.
  • Confort îmbunătățit - Implanturile dentare oferă un confort superior în comparație cu multe alte opțiuni de înlocuire a dinților. De exemplu, implanturile dentare elimină disconfortul și inconvenientele îndepărtării protezelor dentare. Deoarece implanturile dentare se comportă ca niște dinți naturali, puteți mânca fără să vă faceți griji că protezele se vor desface, permițându-vă să mâncați alimentele preferate fără dificultăți sau durere.
  • Dicție îmbunătățită - Protezele dentare necorespunzătoare pot aluneca sau se pot deplasa în gură atunci când vorbiți, rezultând o dicție neclară și jenantă. Cu implanturile dentare, puteți vorbi cu încredere fără să vă temeți de mișcări accidentale.
  • Îmbunătățirea stimei de sine - Implanturile dentare vă pot ajuta să vă consolidați stima de sine și să vă oferiți un zâmbet mai încrezător.
  • Sănătate orală îmbunătățită.
  • Durabilitate - Concepute pentru a se contopi cu osul, implanturile dentare sunt extrem de durabile și au, în medie, o rezistență de peste 10 ani, dar îngrijirea corespunzătoare le poate face să dureze toată viața.

 

Dacă și tu ești în căutarea unui implant dentar Baia Mare, la clinica iDentify această procedură este posibilă. Află mai jos care sunt etapele procedurii.

 

Din ce sunt realizate implanturile dentare?

 

Cele mai comune materiale sunt titanul și zirconiul. Medicul stomatolog vă va ajuta să decideți ce este potrivit pentru voi înainte de a vă programa pentru intervenția implantologică.

 

Titan. Implanturile dentare din titan sunt folosite de zeci de ani. Este un material biocompatibil, ceea ce îl face perfect pentru osteointegrare. Titanul este durabil, ușor și rezistă la coroziune. Implanturile din titan au o rată de succes de aproximativ 93%.

 

Zirconiul. Implanturile dentare ceramice necesită un nivel mai ridicat de expertiză de la medicul dentist pentru a le plasa corect. Implanturile cu zirconiu sunt adesea comercializate ca fiind mai estetice. Astfel de implanturi sunt de culoarea dinților naturali, ceea ce le face să pară și mai naturale.

 

Care sunt etapele procedurii implantului dentar?

  • Consultaţia – medicul stomatolog implantolog analizează cavitatea orală pentru a stabili dacă pacientul este sau nu candidat pentru această intervenție stomatologică.
  • Interpretarea rezultatelor –implantologul va analiza rezultatele în baza cărora îşi va da sau nu acceptul pentru intervenţia de inserare a implantului dentar.
  • Pregătirea gingiei şi grefa de os – se face o incizie în gingie până la expunerea osului în care se va introduce implantul.
  • Introducerea propriu-zisă a implantului în ţesutul osos. După intervenție se pot prescrie un set de medicamente pentru a ameliora durerea și inflamația.
  • Îndepărtarea firelor de sutură – se face după 7 zile de la operaţie.
  • Ataşarea bontului de vindecare se realizează la aproximativ 6 luni după operație.
  • Îngrijirea post-operație, igienă dentară zilnică tratată cu maximă seriozitate, însoțită de un periaj și dertartraj profesional la fiecare 6 luni și vizite regulate la dentist.
  • Etapa protetică post-implant.

 

Cât durează recuperarea după operația de implant dentar?

 

Pentru majoritatea pacienților, perioada de recuperare va consta în 1-2 zile, timp în care veți resimți un disconfort, care este ușor controlat cu ajutorul medicamentelor de ameliorare a durerii. Există, de obicei, umflături vizibile minime și rareori vânătăi.

Pentru restul fazei de vindecare a implantului (3 luni), implantul nu prezintă probleme și nu diferă în mod vizibil de proprii dinți.

 

Implant Dentar Baia Mare – CONTRAINDICAȚII:

Există două tipuri de contraindicații care se clasifică în relative și absolute, datorită acestora nu toți pacienții pot beneficia de tratamentul cu implant dentar:

 

Contraindicații relative:

  • Lipsa volumului osos (acesta poate fi redat prin tehnici de adiție osoasă);
  • Osteoporoza (se pot insera implanturi dentare cu design special, însă este necesară oprirea medicației cu un timp înainte de inserarea implanturilor);
  • Bruxismul (prin forțele generate asupra implantului dentar, acesta poate suferi micromișcări, motiv pentru care se recomandă reglarea mușcăturii și purtarea unor protecții speciale un anumit timp)
  • Fumatul
  • Afecțiuni generale (dacă nu sunt luate măsuri de precauție speciale)

 

Contraindicații absolute:

  • Sarcina și alăptarea (tratamentul prin implant este contraindicat gravidelor, pentru că acesta poate necesita administrarea unor medicamente care dau complicații în sarcină)
  • Vârsta pacienților – nu se tratează prin implant dentar pacienții care nu au încheiat perioada de creștere a oaselor maxilare, cum ar fi băieți cu vârsta cuprinsă între 18-19 ani și fete cu vârsta cuprinsă între 16 –17 ani.
  • Unele afecțiuni psihice (anxietate, agitație, epilepsie)
  • HIV

 

Ne dorim să transformăm fiecare vizită la dentist într-o experiență plăcută, relaxantă, lipsită de orice disconfort. Hai să faci cunoștința cu echipa care stă în spatele fiecărui zâmbet!

 

Cu ajutorul implantului sănătatea danturii tale este perfect refăcută, iar tu poți zâmbi din nou fără restricții.

Apelează la un implant dentar Baia Mare realizat de medicii stomatologi cu vastă experiență în reabilitare implantologică și zâmbetul tău va fi din nou admirat!

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.