Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Etapele inserării unui implant dentar: Ghidul pentru pacienți

Dacă, din păcate, vă numărați printre persoanele cărora le lipsesc unul sau mai mulți dinți, implanturile dentare pot fi o opțiune bună pentru dumneavoastră. Acestea sunt rădăcini artificiale de dinți care sunt inserate în maxilarul dumneavoastră pentru a menține în poziție o coroană de înlocuire sau o punte.

 

Dacă luați în considerare implanturile dentare, este important să înțelegeți pașii implicați în procedură. Acest ghid vă va conduce prin etapele de inserare a implantului dentar, astfel încât să fiți mai bine pregătit pentru tratamentul ce urmează. Rețineți că experiența fiecărui pacient poate fi diferită! Continuați să citiți pentru a afla mai multe!

implant dentar baia mare, implantologie baia mare, clinica stomatologica identify baia mare

Din ce sunt realizate implanturile dentare?

 

Titanul și zirconiul sunt cele mai frecvente materiale. Înainte de a fi supus unei intervenții chirurgicale de implantare, medicul dentist vă va sfătui cu privire la materialul cel mai potrivit pentru dumneavoastră.

  • Titan

 

Rădăcinile dentare din titan sunt întâlnite în implantologie de foarte mulți ani. Acesta este un material biocompatibil, ceea ce îl face perfect pentru osteointegrare (fuziunea dintre osul receptor și implant). Implanturile dentare din titan sunt durabile, ușore, rezistente la coroziune și au o rată de succes foarte ridicată.

 

implant dentar baia mare, implantologie baia mare, clinica stomatologica identify baia mare

  • Zirconiul

 

Pentru a fixa corect un implant dentar ceramic, este necesar un grad mai mare de îndemânare. Implanturile din zirconiu sunt frecvent promovate ca fiind mai atractive decât cele din titan, deoarece au culoarea dinților naturali, ceea ce le face să pară și mai naturale.

 

 

implant dentar baia mare, implantologie baia mare, clinica stomatologica identify baia mare

Care sunt etapele procedurii cu implant dentar?

  • Consultaţia – medicul stomatolog implantolog analizează cavitatea orală pentru a stabili dacă pacientul este sau nu un candidat ideal pentru această intervenție stomatologică. De asemenea, medicul va recomanda un set de analize și radiografii necesare.
  • Interpretarea rezultatelor –implantologul va analiza rezultatele în baza cărora îşi va da sau nu acceptul pentru intervenţia de inserare a implantului dentar. Tot în această etapă, pacientului i se va concepe un plan de tratament personalizat, i se vor prezenta opțiunile de implant potrivite pentru nevoile sale unice și va fi informat cu privire la întreg procesul pentru a reduce starea de anxietate.
  • Pregătirea gingiei şi grefa de os – se face o incizie în gingie până la expunerea osului în care se va introduce implantul.
  • Introducerea propriu-zisă a implantului în ţesutul osos. După intervenție se pot prescrie un set de medicamente pentru ameliorarea disconfortului și a inflamației.
  • Îndepărtarea firelor – se face după 7 zile de la implantare.
  • Ataşarea bontului de vindecare se realizează la aproximativ 4-6 luni după implantare
  • Îngrijirea post-operație, igienă dentară zilnică tratată cu maximă seriozitate, însoțită de un periaj și dertartraj profesional la fiecare 6 luni și vizite regulate la dentist.
  • Etapa protetică post-implant.

 

 

Cât timp durează recuperarea după o operație de implant dentar?

 

Pentru majoritatea pacienților, prima parte a perioadei de recuperare se poate întinde pe 1-2 zile, timp în care se poate resimți un mic disconfort, care este ușor controlat cu ajutorul medicamentelor de ameliorare a durerii. Pentru restul perioade de vindecare a implantului (3 luni), acesta nu prestează probleme și nu diferă în mod vizibil de proprii dinți.

 

Medicii implantologi de excepție din clinica stomatologică Identify, vă recomandă să nu amânați în mod nejustificat unicul tratament care vă poate readuce zâmbetul pe buze din cauza unor lucruri înțelese greșit, dar în acelaș timp vă îndeamnă să cereți mai multe păreri să să aveți grijă pe mâna cui vă lasați soarta danturii.

 

Puteți solicita oricând o programare în cabinetele noastre pentru a fi informat în mod corect despre tot ce presupune tratamentul cu implant dentar în Baia Mare. Vă așteptăm cu drag pentru o programare!

Programează-te pentru o consultație la iDentify - Dentist Baia Mare!

Contactează-ne

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.