Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Despre implantul dentar ca valoroasă achiziţie bio-medicală a stomatologiei actuale

La implanturi, se poate cu adevărat vorbi despre protecţia osului maxilar, căci, spre deosebire de punţile şi protezele convenţionale, ele împovărează osul maxilar la fel ca rădăcinile naturale ale dinţilor, stimulând astfel creşterea osului maxilar.

 

Acest lucru este foarte important, căci, după pierderea osoasă reprezentată de dispariţia dintelui natural, altă pierdere de masă osoasă nu se mai înregistrează.

 

implant denar baia mare, dentify baia mare, stomatologie baia mare

 

Durata de viață a implantului

 

Multe întrebări sunt adresate reputaţilor specialişti implantologi ai Clinicii iDentify - Implant Dentar Baia Mare cu privire la durata de viaţă a unui implant, iar răspunsul lor avizat este întotdeauna unul singur: cu îngrijire atentă și verificări periodice, implanturile dentare pot dura, în mod eficicent, o viață întreagă.

 

Iar calitatea masticaţiei cu protezele totale dispuse pe implanturi este net superioară celei oferite de protezele mobile (amovibile) convenţionale. Acestea din urmă nu pot răspunde eficient celor care nu pot mânca ceea ce îşi doresc, nu pot muşca ferm sau prezintă teamă de masticaţie, ori celor care vorbesc şi râd chinuiţi de spectrul evidenţierii imposibil de mascat a lucrării lor dentare.

 

Avantajul protezelor pe implanturi este, astfel, uriaş, siguranţa oferită de ele fiind net superioa-ră protezelor convenţionale. Acesta reprezintă un nepreţuit câştig pentru calitatea vieţii dvs.

 

Posibil dezavantaj

 

Dacă vorbim despre posibilitatea existenţei unor dezavantaje faţă de procedurile şi lucrările clasice, convenţionale, ne-am putea referi la faptul – care este o realitate – că tratamentul aferent amplasării unui implant este mai complex decât alternativa sa veche, pentru că este asociat cu o procedură chirurgicală, iar faza de vindecare după implantare necesită timp.

 

Despre structură şi tipologia generală a implantului

 

De obicei, când ne referim la un implant, ne referim la dintele-implant, adică la întreaga structură implant-coroană, deşi, implantul propriu-zis se referă doar la filet şi pivot. Astfel, implanturile folosite astăzi, mai adaptabile şi mai versatile decât reconstituirile anterioare corono-radiculare, sunt alcătuite din două părţi: • corpul implantului şi • suprastructura –coroana, sau, în cazul mai multor implanturi în arcadă (4, 6 sau 8), puntea sau proteza.

 

Dar există şi implant dintr-o singură bucată, care astăzi se utilizează rar, din pricina structurii şi aplicabilităţii sale inferioare implantului din două piese. În cazul său, corpul şi suprastructura fomează o unitate finită, definitiv determinată, a cărei formă şi orientare nu poate fi modificată.

 

Iar surpriza este că aceste două tipuri de implanturi nu sunt singurele tipuri de implanturi.

 

Tipuri de implanturi

 

Specialiştii implantologi ai Clinicii de top iDentify – Implant Dentar Baia Mare consideră că este utilă scurta informare a dumneavoastră asupra şi a altor tipuri de implanturi:

 

  • Implanturi dentare standard

 

Implanturile standard au de obicei aproximativ 8 până la 14 milimetri lungime și sunt cele mai frecvent utilizate.

 

  • Implanturi dentare scurte

 

Implanturile dentare scurte au o lungime cuprinsă între 6 și 8 milimetri și sunt utilizate atunci când osul maxilarului este degradat semnificativ și țesutul disponibil este, prin urmare, mai puțin decât de obicei.

 

  • Implanturi ortodontice, sau TAD (“Temporary Anchorage Device”), “Dispozitiv de ancorare temporară”

 

Denumirea îndică, de fapt, utilizarea lor în special în ortodonţie, unde sunt folosite pentru corectarea dinţilor cu defect de aliniere.

 

  • Implanturi pe disc / implanturi BOI (“Biological Implant”), “Implant biologic”

 

Acest tip de implant este rar în Germania, utilizarea lui găsindu-şi utilitate în cazul retracţiei osului maxilar atât cât să nu mai poată oferi sprijin pentru implantul obişnuit, cu şurub. De aceea, datorită utilizării lui speciale, el nici nu seamănă cu implantul obişnuit, diferă substanţial de acesta, căci, în cazul său, o platformă ciculară este introdusă în maxilar.

 

  • Implanturi de titan

 

Toleranţa mare a titanului – aproximativ 1-5% din numărul total de pacienţi prezintă toleranţă la titan – i-a adus acestui material o mare popularitate şi renumele unuia dintre cele mai sigure materiale de fabricare a implanturilor dentare.

 

În cazul implanturilor din titan, o reacţie alergică este aproape exclusă din două motive:

 

 - Materialele stomatologice sunt supuse unor controale stricte;

- Ceea ce ar putea totuşi declanşa această reacţie nu ar putea fi decât eventuale prezenţe ale impurităţilor de staniu sau nichel.

 

De asemenea, titanul este extrem de durabil, iar cercetările ştiinţifice au relevat reacţia pozitivă a organismului uman la titan, compatibilitatea organismului cu acest metal, precum s-a demonstrat şi vindecarea excelentă a maxilarului ce a suferit grefa (căci implantul este, de fapt, o grefă).

 

  • Implanturi ceramice

 

Implanturile ceramice sunt o alternativă pentru pacienții cu reacții alergice și intoleranță la metale sau pentru cei care sunt preocupați de contaminarea cu metale a corpului lor și care doresc o lucrare dentară care să nu conţină metale. Tehnologia bio-medicală oferă şi acestor pacienţi soluţie implantologică.

 

Atunci când aţi pierdut unul sau mai mulţi dinţi şi doriţi înlocuirea lor într-o manieră optimă, nu ezitaţi nici o clipă în a consulta specialiştii cu vastă experienţă şi activitate performantă ai Clinicii iDentify - Implant Dentar Baia Mare, care vă aşteaptă cu căldură, deplin profesionalism şi cel mai bun raport calitate-preţ al tratamentelor!

Programează-te acum pentru o consultație la iDentify - Implant dentar Baia Mare!

implant dentar baia mare, dentify baia mare, stomatologie baia mare

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.