Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Despre decizia alegerii potrivite a tipului de implant dentar ce trebuie montat

Clinica iDentify - Implant Dentar Baia Mare  beneficiază de medici stomatologi implantologi de top, care pot interveni cu deosebit succes în refacerea potenţialului dvs. dentar prin amplasarea unuia sau a mai multor implanturi ce vor funcţiona fie independent, fie în calitate de stâlpi de susţinere a unor punţi parţiale sau totale complet fizionomice.

 

Specialiştii de aici vă pot oferi dinţi de înlocuire a celor lipsă cu un aspect identic dinţilor naturali – formă, dimensiune, capacitate funcţională –, în analiza proiectului şi planului dentar intrând, desigur, o riguroasă analiză a dinţilor existenţi, pentru copierea fidelă a caracteristicilor acestora.

 

Dintre cei 28 - 32 de dinţi în stare bună de sănătate, se poate ca, în urma unei infecţii, a dete- riorării a malpoziţiei etc., unul cel puţin să fie necesar a fi scos la un moment dat – fie că este vorba de incisiv, de canin, premolar sau molar – şi înlocuit cu un implant care va trebui să răspundă nu numai cerinţelor sale individuale, ci şi cerinţelor pe  care le obligă raporturile sale cu dinţii superiori, într-o ocluzie funcţională firească şi eficientă (masticatorie).

 

De asemenea, rigorile estetice în cazul unui dinte superior, deosebit de vizibil – incisiv central, incisiv lateral, canin –, sunt deosebite, ansamblul de activităţi reprezentate de producerea dintelui în laborator de către tehnicianul dentar şi amplasarea lui în arcadă trebuind să respecte un standard de calitate de cel mai înalt nivel.

 

implant dentar baia mare, dentify baia mare, stomatologie baia mare

 

Lungimea şi lăţimea ca parametrii de proiectare a implantului

 

Două criterii sunt foarte importante în planificarea viitorului implant şi, implicit, a viitorului dinte pe care acesta îl va susţine: lungimea şi diametrul. Aceşti doi parametri determină, practic, dimensiunea implantului, fiind de cea mai mare importanţă, căci ei decid structura specifică a viitorului dinte, adică a dintelui artificial care va înlocui dintele lipsă.

 

Să alegem un dinte dintre cei enumeraţi mai sus, de exemplu, un dinte mai mare, cum ar fi un central superior sau un molar. În acest caz, şi lungimea şi diametrul implantului – a structurii sale metalice subgingivale şi supragingivale, precum şi ale coroanei pe care implantul o va susţine –  trebuie să fie mai mari şi adecvate viitorului dinte, a poziţiei lui pe arcadă şi a rolului său fizionomic (estetic) şi funcţional.

 

În schimb, în cazul unui implant ce va trebui să evite interferenţa cu structuri anatomice importante, cum ar fi sinusurile maxilare și canalele nervoase, aceşti parametri vor trebui să fie mai reduşi – implantul să fie mai scurt şi mai puţin lat –, toate aceste considerente şi decizii intrând în cadrul setului de evaluări şi scanări aplicate pacientului pentru o planificare precisă.

 

Implant “nivel ţesut” vs. implant “nivel os”

 

Alte variante conceptual-stomatologice pentru proiecţia, alegerea şi realizarea unui implant dentar sunt cele referitoare la eligibilitatea dintre implantul aşa numit de “nivel ţesut” sau implantul aşa numit de “nivel os”.

 

Implantul “nivel ţesut”, datorită conexiunii dintre şurubul implantului  şi bontul prote-

tic+coroana dentară, care se află la nivelul gingiei, este mai uşor de accesat cu o periuţă de dinţi normală, el fiind astfel mai uşor de curătat şi de întreţinut pentru pacient.

 

Există şi un dezavantaj al implantului dentar de tip “nivel ţesut”, şi anume faptul că gulerul, coletul metalic argintiu al implantului, poate fi vizibil în jurul liniei gingivale, ceea ce ar putea reprezenta o mică preocupare de ordin estetic.

 

Celălat tip de implant, “nivel os”, prezintă avantajul că această conexiune se află la o adâncime de 3 - 6 mm sub nivelul liniei gingivale vizibile. De aceea, acest tip de implant oferă o soluţie estetică mai favorabilă pacienţilor.

 

Dar, fiind astfel poziţionată conexiunea celor două structuri componente ale implantului, sub nivelul gingiei, din acest avantaj reiese, practic, şi dezavantajul, căci legătura dintre şurub şi unitatea bont protetic+restaurare (coroană) este mai greu de curăţat şi întreţinut, fiind mai greu de accesat cu o periuţă de dinţi normală.

 

Însă, în ciuda acestui dezavantaj, o igienă orală zilnică şi minuţioasă, utilizând perie şi aţa denta-ră, poate fi susţinută eficient.

 

Atunci când aţi pierdut unul sau mai mulţi dinţi şi doriţi înlocuirea lor într-o manieră optimă, nu ezitaţi nici o clipă în a consulta specialiştii cu vastă experienţă şi activitate performantă ai Clinicii iDentify - Implant Dentar Baia Mare, care vă aşteaptă cu căldură, deplin profesionalism şi cel mai bun raport calitate-preţ al tratamentelor!

Programează-te acum pentru o consultație la iDentify - Implant dentar Baia Mare!

implant dentar baia mare, dentify baia mare, stomatologie baia mare

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.