Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

De ce implanturile dentare sunt o soluţie stomatologică optimă?

Pierderea de către oameni a dinţilor naturali este frecventă şi nu ascultă de timpuri, ea fiind cauzată preponderent de cariile dentare, parodontite sau leziuni gingivale. Dar implanturile dentare nu au fost dintotdeauna soluţia clinică în astfel de cazuri, implantul dentar nu a stat dintotdeauna la îndemână oamenilor drept soluţie reparatorie.

 

Singurele opţiuni pentru persoanele cu dinţi lipsă erau în trecut punţile dentare de mai mici sau mai mari dimensiuni (parţiale sau totale), pe stâlpi naturali sau artificiali şi protezele fixe sau mobile. Astăzi, implanturile dentare stau generos la îndemâna oamenilor.

 

implant dentar baia mare, dentify baia mare, stomatolog baia mare

 

Rolul implantului dentar

 

În calitatea pe care o au de rădăcini dentare înlocuitoare, rolul implantului este de a reprezenta o bază solidă pentru dinții de înlocuire ficşi (permanenți) sau mobili (detașabili), ce vor tinde să semene într-o măsură cât mai mare cu dinţii dvs. naturali şi să îşi atingă scopul estetic şi funcţional.

 

Despre eligibilitatea pacienţilor

 

Eligibilitatea pentru practicarea unui implant dentar este largă, extracţia dentară de rutină şi operaţia chirurgicală de implantare putând fi aplicate, în principiu, oricărui om suficient de sănătos pentru a le suporta în bune condiţii.

 

Întreaga osatură, de la gingii la osul maxilar, trebuie să fie sănătoasă pentru susţinerea fermă a unui implant. De asemenea, conduita dvs. trebuie să fie una corectă, subliniază medicii stomatologi implantologi experţi ai reputatei clinici iDentify - Implant Dentar Baia Mare, în sensul asigurării permanente a unei igiene orale corespunzătoare şi a susţinerii unor vizite regulate la cele mai bune clinici de stomatologie.

 

Există şi o categorie de oameni a căror evaluare clinică este mai specială şi necesită un regim separat, individual: este vorba despre marii fumători, de cei suferinzi – de multe ori fără să ştie – de boli cronice (necontrolate), precum diabetul sau bolile de inimă, sau despre pacienţii care au fost supuşi radiaţiilor medicale în zona capului şi gâtului.

 

Beneficiile implanturilor

 

Protezele fixate pe implanturi prezintă astăzi, când implantul este posibil şi aplicat pe scară largă în lume, superioritatea unor avantaje nete faţă de convenţionalele punţi parţiale, totale

sau proteze mobile ori fixe.

 

  • Estetica şi naturaleţea

 

Pe 4, 6 sau 8 implanturi-stâlpi, protezele cimentate pe aceste structuri sunt de un nivel estetic deosebit de ridicat, cu greu putând fi recunoscute drept lucrări dentare nenaturale. Coroanele dentare de deasupra implantului sunt adaptate individual ca formă şi culoare dinţilor din jur, restul implantului fiind ascuns sub gingii, deci, invizibil.

 

  • Masticaţia şi confortul

 

Fixarea implanturilor în osul maxilar este deosebit de solidă, fixitatea fiind datorată ancorării ferme. Din punct de vedere al forţei masticatorii aplicate alimentelor, nu există diferenţă între dinţii naturali şi cei montaţi pe implanturi, iar pacientul nu trebuie să aibă nici o temere la masticaţie în această privinţă; dintele implantat trebuie folosit cu aceeaşi siguranţă (desigur, prevăzătoare) ca şi dintele natural.

 

  • Senzaţia masticatorie naturală

 

Legat de cele de mai sus, senzaţia la mestecat utilizând protezele pe implanturi trebuie să fie aceeaşi cu cea a utilizării pentru masticaţie a dinţilor naturali.

 

  • Integritatea dinţilor vecini sănătoşi

 

În cazul implanturilor există acea protecţie valoroasă a dinţilor sănătoşi, în sensul că, spre deosebire de punţile convenţionale, la care intervine uneori şi şlefuirea dinţilor vecini pentru pregătirea bontului dentar şi adaptarea fidelă a coroanei, aici, dinţii vecini îşi păstrează completa integritate.

 

  • Fermitatea suportului

 

După vindecarea pe loc şi rapidă a osului maxilar, fermitatea oferită de amplasarea implantului realizează o fixitate a protezei mult mai ridicată decât cea a protezelor clasice, cimentate pe bonturi naturale sau pe pivoturi dentare metalice.

 

Atunci când aţi pierdut unul sau mai mulţi dinţi şi doriţi înlocuirea lor într-o manieră optimă, nu ezitaţi nici o clipă în a consulta specialiştii cu vastă experienţă şi activitate performantă ai Clinicii iDentify - Implant Dentar Baia Mare, care vă aşteaptă cu căldură, deplin profesionalism şi cel mai bun raport calitate-preţ al tratamentelor!

Programează-te acum pentru o consultație la iDentify - Implant Dentar Baia Mare!

implant dentar baia mare, dentify baia mare, stomatolog baia mare

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.