Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Cum poți crește rata de succes a implanturilor dentare?

implant dentar baia mare, implantologie baia mare, clinica stomatologica identify baia mare

 

Implantul dentar este o procedură chirurgicală relativ simplă, ce poate fi realizată în scurt timp și cu eforturi minime. Cu toate acestea, implantul dentar nu este lipsit de riscuri, iar succesul lui depinde foarte mult de experiența medicală a medicului și de calitatea implanturilor utilizate. De aceea, este important ca pacientul să se asigure că implantologul pe care îl consultă are o experiență în domeniu.

 

Probabil că ați auzit că nu sunteți un candidat bun pentru implanturi dentare din cauza lipsei de os sănătos, nu-i așa? Dacă da, atunci aveți nevoie de o procedură de adiție osoasă pentru a susține un implant dentar. Iată tot ce trebuie să știi despre această tehnică!

 

 

Cum se ajunge la acest scenariu nefavorabil?

 

Pierderea de os sănătos se produce din cauza: 

  • Pierderilor dentare netratate;
  • Infecțiilor netratate;
  • Afecțiunilor la nivelul gingiilor;
  • Traumelor dentare.

 

Tehnica de adiție osoasă este utilizată pentru a reface oasele maxilare/mandibulare, astfel încât implantul dentar să aibă o rată de succes cât mai mare.

 

Implanturile dentare sunt mai durabile și mai funcționale atunci când au o perfectă acoperire osoasă, ceea ce include o cantitate mai mare de os și o calitate mai bună. Unul dintre cele mai importante aspecte ale unui implant dentar este ca pacientul să aibe suficient os pentru osteointegrare, astfel încât implantul să fuzioneaze cu osul.

 

După o examinare vizuală, medicul vă va palpa gingiile și, în cele din urmă, va solicita sau va efectua o scanare CBCT. Cu ajutorul unui software specializat, putem ajusta imaginile tomografiei computerizate dentare pentru a obține măsurători precise ale osului care primește implantul dentar în regiunea respectivă.

 

Cu ajutorul acestei investigații imagistice, putem poziționa "virtual" un implant în locația aleasă pentru a vedea dacă există suficient os disponibil sau dacă este nevoie de țesut osos suplimentar.

 

 

Există mai multe motive pentru care medicul dumneavoastră poate recomanda o grefă osoasă pentru implantul dentar:

  • Nu există suficient os pentru a introduce un implant, nici din punct de vedere cantitativ, nici calitativ;
  • Dinții pierduți cu mulți ani în urmă au dus la o reducere a volumului osos;
  • Boala parodontală este cauza principală a pierderii osoase;
  • Traumatismele sau infecțiile au deteriorat calitatea sau volumul de os;
  • Deși implantul poate fi inserat, cantitatea sau calitatea insuficientă de os ar duce la un rezultat compromis al tratamentului.

 

Din fericire, nu toți pacienții au nevoie de acest pas suplimentar. Dacă putem examina și constata că osul dumneavoastră este sănătos și neafectat înainte de operație, putem merge mai departe cu planul de tratament pentru inserarea implantului dentar.

 

Dar dacă totuși, osul nu este suficient pentru susținerea implantului dentar, stați fără grijă. În clinica stomatologică Identify punem la dispoziția pacienților tratamente de adiție osoasă pentru a-i ajuta să dezvolte o bază stabilă pentru viitorul implant dentar.

 

Programează chiar acum o consultație pentru a evalua șansele tale de a merge mai departe cu tratamentul de implant dentar!

Programează-te pentru o consultație la iDentify - Dentist Baia Mare!

Contactează-ne

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.