Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Adiția osoasă pentru un implant dentar: Un ghid pentru creșterea ratei de success

Atunci când au fost create implanturile dentare, ideea era de a înlocui dinții lipsă cu dinți artificiali care să arate și să se simtă la fel ca cei adevărați. Și, în cea mai mare parte, implanturile au fost un mare succes.

 

Cu toate acestea, una dintre provocările cu care se confruntă medicii implantologi este asigurarea faptului că implanturile dentare au succes pe termen lung.

 

O modalitate de a crește șansele de succes este adăugarea de os înainte de plasarea implantului. În această postare de pe blog, vom discuta despre beneficiile adăugării de os înainte de plasarea implantului dentar, precum și despre cum puteți face acest lucru!

 

implant dentar baia mare, implantologie baia mare, clinica stomatologica identify baia mare

 

Vi s-a mai spus că, din cauză că maxilarul dumneavoastră nu are suficient os sănătos, nu sunteți un candidat bun pentru un implant dentar? În acest caz, este necesară o procedură de adăugare de os (adiție osoasă) pentru a putea susține un implant dentar. Iată tot ce trebuie să știți despre această tehnică.

 

De ce este necesară o adiție de os pentru implant dentar?

 

Pierderea de os maxilar se produce din cauza:

  • Pierderilor dentare
  • Infecțiilor
  • Afecțiunilor la nivelul gingiilor
  • Traumelor dentare

 

Tehnica de augmentare osoasă presupune creșterea de os pentru susținere. Este adesea folosită pentru a oferi un suport durabil pentru un implant dentar în viitor. Implanturile dentare sunt durabile și restabilesc funcția unui dinte natural atunci când sunt complet acoperite de un os sănătos.

 

Una dintre cele mai importante decizii care trebuie luate în timpul etapei de evaluare a implantului dentar este dacă osul este potrivit și suficient cantitativ pentru o osteointegrare reușită.

 

Medicul va efectua o examinare amănunțită, utilizând analiza vizuală, palparea gingiilor și nu în ultimul rând o scanare CBCT. Imaginile unei tomografii dentare pot fi ajustate cu ajutorul unui software specializat pentru a permite măsurarea precisă a osului din regiunea vizată pentru implantare.

 

Acest program permite, de asemenea, poziționarea "virtuală" a unui implant în locația planificată pentru a vedea dacă există suficient os disponibil sau dacă este nevoie de adăugarea de țesut osos suplimentar.

 

implant dentar baia mare, implantologie baia mare, clinica stomatologica identify baia mare

 

Atunci când medicii recomandă o adiție osoasă pentru un implant dentar, există mai multe motive pentru care aceasta poate fi necesară:

 

  • Volum osos insuficient pentru inserarea implantului
  • Dinții pierduți în urmă cu mulți ani, ducând la reducerea volumului osos
  • Boala parodontală a dus la pierderea osoasă
  • Traumatismele sau infecțiile au deteriorat calitatea sau volumul țesutului osos
  • Deși implantul poate fi inserat, insuficiența osoasă ar duce la un rezultat compromis al tratamentului

 

 

Medicii implantologi de excepție din clinica stomatologică Identify, vă recomandă să nu amânați în mod nejustificat unicul tratament care vă poate readuce zâmbetul pe buze din cauza unor lucruri înțelese greșit, dar în acelaș timp vă îndeamnă să cereți mai multe păreri să să aveți grijă pe mâna cui vă lasați soarta danturii.

 

Puteți solicita oricând o programare în cabinetele noastre pentru a fi informat în mod corect despre tot ce presupune tratamentul cu implant dentar în Baia Mare. Vă așteptăm cu drag pentru o programare!

Programează-te pentru o consultație la iDentify - Dentist Baia Mare!

Contactează-ne

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.