Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Faţetele de porţelan sunt superioare în estetică şi trăinicie celor din compozit

Din categoria procedurilor stomatologice cu dinţi de porţelan, furnirurile (faţetele) de porţelan au mare căutare şi se bucură de mare popularitate printre procedurile non-chirurgicale datorită unor certe avantaje, cel mai important dintre ele vizând factorul fizionomic, estetica unui dinte acoperit cu furnir fiind aproape identică cu cea a unui dinte natural.

 

fatete dentare baia mare, dentist baia mare, dentofy baia mare, stomatologie baia mare

 

Porţelanul imită transluciditatea dintelui natural

 

Există, de exemplu, furnirul transparent. Această bucăţică asemănătoare cochiliei translucide se aplică pe suprafaţa externă a dintelui, pe smalţul său, conferind aspectul de transparenţă, de sticlos, care permite trecerea luminii.

 

De aceea, privirea poate pătrunde până în adâncimea masei dentare, bucurându-se astfel de profunzimea unificatoare caracteristică aspectului natural. De aceea, această caracteristică generală a furnirelor de porţelan face ca acest tratament cosmetic stomatologic să fie una dintre cele mai bune opţiuni pentru restaurarea dinţilor.

 

Corectarea defectelor dentare

 

Dar nu este vorba numai despre estetică. Furnirurile se pot aplica şi se aplică cu mare succes şi în restaurarea defectelor dentare, a suprafeţelor dentare exfoliate, ciobite sau inegale, sau în cazul decolorărilor produse de plombe mai vechi.

 

Cauzele acestui aspect inestetic şi neconvenabil al dinţilor sunt multiple; putem menţiona fluoroza dentară pentru smalţul pătat sau traumatismele cauzatoare de pierdere de masă dentară (ciobiri, fracturări), dar şi de pete întunecate. Iată, deci, cât de utile pot fi faţetele de porţelan şi cât de multe beneficii le însoţesc!

 

Decizia de a beneficia de faţete dentare de porţelan este o decizie excelentă în restaurarea unuia sau a mai multor dinţi.

 

Albirea dinţilor dă rezultate de scurtă durată şi costisitoare financiar

 

Există, desigur, şi o altă metodă de refacere a esteticii pierdute sau de îmbunătăţire a celei naturale, şi aceasta este procedura de albire a dinţilor, o procedură agreată de unii pacienţi pentru facilitatea ei de luminare a dinţilor întunecaţi.

 

Dar nu tot ce este facil este şi rezistent, căci acest tratament îşi produce efectele doar pentru câteva luni şi numai în cazul unei decolorări uşoare. Dar când este vorba despre decolorări vechi, pregnante şi care par a se fi înstăpânit pe suprafata dinţilor solid şi pentru totdeauna, această soluţie nu mai este cea potrivită, căci puterea ei este slabă, iar efectele nesemnificative.

 

Şirul lung al vizitelor la medicul stomatolog pentru reînnoirea procedurii de albire fac această procedură a fi una foarte costisitoare, o devărată “groapă de bani”. Iar efortul dvs., în condiţiile unui timp existenţial tot mai scurt şi mai încărcat, va fi unul foarte mare şi neplăcut.

 

Faţetele de porţelan (furnirurile) îşi extrag seva succesului din eşecul sau insuficienţa altor proceduri dentare. Deşi pot părea mai scumpe, ele sunt, de fapt, per total, mai ieftine decât totalul sumelor cumulate ale sesiunilor repetate ale altor proceduri, aducându-vă o reală economie financiară în buzunare (Clinica iDentify - Dentist Baia Mare).

 

Pe româneşte, este drept, daţi un ban, dar staţi în faţă – îl daţi o singură dată şi pe termen foarte lung, alături de realizările artistice de elită ale procedurii.

 

Utilizarea ortodontică a faţetelor de porţelan

 

Mai există şi o legătură foarte importantă: aceea dintre procedura aferentă furnirurilor din porţelan şi terapia ortodontică, pentru că furnirurile sunt utilizate cu mare succes şi în acoperirea golurilor dintre dinţi sau în alinierea corectă a dinţilor malpoziţionaţi.

 

Această procedură de cosmetică dentară are loc în urma studierii foarte precise şi documentate (amprente, modele, radiografii, combinări computerizate de raze X, fotografii, filme) a situaţiei dvs. dentare (Clinica iDentify - Dentist Baia Mare), pentru adoptarea celui mai bun plan de acţiune clinică.

 

Nu este o exagerare, dacă foarte mulţi pacienţi optează, în unele cazuri, pentru această procedură din motivul de a fi mai rentabilă în comparație cu aparatele dentare, pentru că rezultatul este mult mai rapid decât acţiunea îndelungată bazată pe presiunea aparatului dentar.

Iar durabilitatea ei în timp este foarte bună.

 

Despre raportul furnir de porţelan : furnir de compozit

 

Se pune problema raportului dintre furnirurile de porţelan şi cele de compozit. Acesta nu mai e de mult o dilemă atrăgătoare, pentru că, să spunem aşa, cazul este “clasat” în favoarea porţelanului şi a avantajelor pe care acesta le prezintă.

 

Deşi mai scumpă, calitatea fabricării unui produs dentar din porţelan este net superioară celei fabricării unui produs dentar din compozit.

 

Acestea din urmă durează cel mult un an sau doi, în timp ce furnirurile din porţelan pot dura până la două decenii sau pot varia de la zece la douăzeci de ani.

 

Iar legat de rezistenţă, dintele de porţelan rezistă la forţele masticatorii, de zdrobire, de rupere o perioadă mult mai lungă de timp, straturile suprapuse de ceramică, întărite în cuptoare speciale, dând un rezultat mult mai solid decât răşina compozită.

 

Nu ezitaţi în a solicita, în problema refacerii dinţilor dvs., sprijinul medicilor stomatologi de înalt nivel profesional ai Clinicii iDentify - Dentist Baia Mare, specialişti care vă aşteaptă cu căldură, deplină responsabilitate şi cu cel mai bun raport calitate-preţ al unui serviciu stomatologic individualizat!

Programează-te acum pentru o consultație la iDentify - Dentist Baia Mare!

fatete dentare baia mare, dentist baia mare, dentofy baia mare, stomatologie baia mare

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.