Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Faţete dentare E-max: de la consultare şi candidatură la pregătirea dinţilor

Rolul faţetelor dentare este de vă ajuta să vă îmbunătățiți aspectul danturii, zâmbetul şi, odată cu aceasta, calitatea prezenţei dvs. în societate şi a vieţii. Faţetele E-max sunt faţete (furniruri) de ultimă generaţie.

 

Dacă doriți să investiți în faţete E-max, trebuie mai întâi să vă informaţi foarte bine asupra lor, în privinţa calităţilor şi a procedurilor aferente acestui tip de tratament cosmetic dentar.

 

În acest articol vă vom prezenta câteva proceduri și la ce să vă așteptați pe parcursul lor (Clinica iDentify - Dentist Baia Mare).

 

Consultarea şi candidatura

 

Primul pas pe care trebuie să îl faceți este programarea unei consultaţii la medicul stomatolog estetician. Este etapa în care acesta va evalua amănunţit situaţia dvs. dentară, va realiza examinări radiologice şi va lua amprentele dinţilor şi gingiilor.

 

Scopul acestor investigaţii este de a vi se stabili dacă dinţii dvs. pot candida la aplicarea unui tratament cu faţete E-max.

 

Nu este obligatoriu ca, dacă dvs. consideraţi că aveţi anumite defecte dentare (goluri, dinţi strâmbi etc.) care vă califică automat la candidatura pentru un astfel de tratament, acest lucru să fie considerat şi de profesionistul dentar (Clinica iDentify - Dentist Baia Mare).

 

fatete dentare emax, fatete dentare emax baia mare, dentist baia mare, stomatologie baia mare

 

De multe ori se impune tratamentul ortodontic, şi nu cel cosmetic

 

De pildă, până la recurgerea la un astfel de tratament estetic, foarte mulţi pacienţi sunt sfătuiţi să recurgă mai întâi la un tratament ortodontic de îndreptare sau aliniere a dinţilor.

 

Este aici vorba despre pacienţii ai căror dinţi sunt semnificativ strâmbi (prost poziţionaţi pe arcadă) sau rău aliniaţi – cazuri în care faţetele nu se pot aplica şi nu le aduc nici un beneficiu (cel puţin deocamdată).

 

Tratamentul cu faţete dentare este mai mult un tratament de ordin estetic, iar corector doar în măsura în care el poate să corecteze anumite defecte superficiale. Dar sunt şi defecte – precum cel mai sus expus – pe care faţeta nu le poate corecta. Şi atunci se aplică tratamente care acţionează “mai în forţă” (Clinica iDentify - Dentist Baia Mare).

 

Întrebaţi medicul tot ceea ce aveţi de întrebat, solicitaţi mostre cazuistice!

 

De asemenea, în timpul consultaţiei, puteți adresa medicului întrebări cu privire la durata tratamentului, la îngrijirea adecvată a faţetelor E-max, la gama de prețuri, la modalităţile de plată şi eventuale posibile facilitări ale plăţii, precum şi la aşa numitele “vizite de urmărire”, de după faza finală, a montării microdispozitivelor.

 

Tot ce aveţi de întrebat este bine să întrebaţi, pentru ca medicul stomatolog să vă poată aduce clarificările de care aveţi nevoie.

 

Puteți chiar să solicitați medicului să vă prezinte mostre de fotografii anterioare și ulterioare tratamentului aplicat altor pacienţi, astfel încât să vă faceţi o idee mai clară despre posibilele rezultate de după terminarea întregii intervenţii clinice (Clinica iDentify - Dentist Baia Mare).

 

În principal, întâlnirea inițială cu medicul stomatolog estetician implică examinări dentare, amprentări și o prezentare a tot ceea ce vă interesează şi a întrebărilor dvs. despre proceduri.

 

Despre procedura de pregătire a dintelui/dinţilor

 

Odată ce v-ați decis, împreună cu medicul, să recurgeţi la acest tratament, veţi reveni la cabinet pentru cea de-a doua întâlnire cu medicul dentist – cea destinată pregătirii dinţilor.

 

Principala calitate a faţetelor de tip E-max este aceea că ele sunt fabricate dintr-un tip de porţelan mult mai puternic în comparaţie cu faţetele permanente, de porţelan obişnuite.

Este vorba despre aşa numita “ceramică de sticlă IPS e.max”, din disilicat de litiu (LS2).

 

În cazul lor, pregătirea dintelui este mai sumară şi nu mai trebuie să purtați un furnir provizoriu, deoarece nu mai este cazul unei şlefuiri invazive a dintelui/dinţilor (Clinica iDentify - Dentist Baia Mare).

 

Nu ezitaţi în a solicita, în problema refacerii esteticii şi funcţionalităţii dinţilor dvs., sprijinul medicilor stomatologi de înalt nivel profesional ai Clinicii iDentify (www.dentify.ro), specialişti care vă aşteaptă cu căldură, cu deplină responsabilitate şi cu cel mai bun raport calitate-preţ al unui serviciu stomatologic individualizat!

Programează-te pentru o consultație la iDentify - Dentist Baia Mare!

fatete dentare emax, fatete dentare emax baia mare, dentist baia mare, stomatologie baia mare

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.