Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Faţeta detaşabilă acoperă perioada dintre pregătirea dintelui şi montarea faţetei definitive

V-aţi decis pentru începerea unui tratament stomatologic estetic cu faţete. Acesta este un lucru minunat, care vă va îmbunătăţi substanţial aspectul danturii, zâmbetului şi calitatea vieţii! Mai aveţi însă de aşteptat o vreme până ce faţetele definitive vă vor lumina zâmbetul aşa cum, cu ardoare, vă doriţi.

 

Medicii stomatologi esteticieni ai Clinicii iDentify, din Baia Mare, care posedă valoroasă expertiză şi o foarte bună reputaţie, au dezvoltat o adevărată pasiune pentru transformarea zâmbetului pacienţilor lor prin aplicarea de faţete dentare (Clinica iDentify - faţete dentare detaşabile).

 

Această perioadă, plină de emoţia aşeptării, este justificată prin necesitatea confecţionării efective, în laborator, a faţetei/faţetelor definitive, dar şi de obişnuirea dvs. cu noul aspect, de ob-ţinerea acelei siguranţe în stare a garanta că decizia dvs., atât asupra tratamentului per global, cât şi asupra calităţilor microdispozitivului restaurator, este una corectă.

 

Iar acest lucru se realizează prin purtarea, pe această perioadă de 5 -7 zile, a unor faţete deta-şabile, provizorii, total fizionomice. Perioada este cuprinsă între • pregătirea dintelui/dinţilor prin şlefuirea uşoară a smalţului şi • detaşarea faţetelor provizorii şi montarea faţetelor permanente, definitive.

 

Perioada de purtare a faţetelor detaşabile (provizorii) este de 5-7 zile

 

Din păcate, mulți medici stomatologi se concentrează exclusiv pe imaginea finală, uitând să menționeze această perioadă (care la unele cabinete se poate întinde şi pe durata a două săptămâni) dintre prima procedură, de pregătire a dinților, și procedura finală, de montare a fațetelor permanente.

 

Deşi aşa stau lucrurile, această perioadă este una dintre cele mai importante părți ale tratamentului.

 

Mulți medici stomatologi esteticieni folosesc machete de ceară pentru a crea faţete (furniruri) provizorii, menite a servi studierii calităţilor viitoarelor, definitive faţete (formă, aspect, acoperire).

 

Se compară, tot cu această ocazie, acordul în volum al sistemului dinte+faţetă cu volumul dinţilor învecinaţi. Unii medici consideră că, folosind astfel de modelele de ceară, realizate în laborator pe modelul (în ghips) fidel al situaţiei dvs. dentare, rezultatele noului dvs. zâmbet vor fi mai exacte (Clinica iDentify - faţete dentare detaşabile).

 

Practic, se realizează astfel un model al noului (viitor) dvs. zâmbet. Dinţii destinaţi a fi acoperiţi cu faţete sunt pregătiţi în mod normal, prin şlefuirea a 0,3–0,5 mm de smalţ, iar apoi, peste ei se aplică “faţeta” din ceara colorată, care imită faţetele reale şi prin care este simulată procedura reală.

 

fatete dentare, fatete dentare baia mare, fatete dentare baia mare pret, estetica dentara baia mare

 

Confecţionarea şi purtarea de probă şi acomodare a faţetelor detaşabile

 

Pe baza acestor faţete de ceară se confecţioneză faţetele detaşabile, provizorii. Acestea sunt faţete de probă, menite a vă susţine sau nu opţiunea de montare a faţetelor permanente.

 

Purtând, pe durată de 5-7 zile fațetele provizorii, puteți vedea cum vă simţiţi cu ele (deci, şi cu cele viitoare), dacă muşcătura dvs. este confortabilă, dacă sunteţi mulţumiţi cu modul în care arătaţi cu ele.

 

Toate aceste observaţii şi acomodări fac posibile ajustările înainte de plasarea furnirurilor de porțelan (sau zirconiu) finale, în cazul în care există elemente care nu vă convin (Clinica iDentify - faţete dentare detaşabile).

 

Întotdeauna este mai puțin costisitor a efectua ajustări la fațete în timpul acestei faze provizorii a procesului decât atunci când cele din porțelan sunt fabricate și plasate (când tratamentul este, practic, încheiat).

 

De obicei, fațetele detaşabile (provizorii) nu prezintă spaţii între dinți (spaţii interdentare). Prin urmare, este recomandat să nu folosiți ața dentară în timp ce purtați furniruri provizorii (detaşabile). Aţa dentară poate disloca faţeta de la locul ei de pe dinte.

 

La început (până la acomodare) poate exista un anumit disconfort

 

În plus, fațetele detaşabile (provizorii) pot fi puțin mai groase pe dinți. Acest lucru poate provoca un anumit disconfort la mestecare sau vă poate modifica vorbirea timp de câteva zile, perioadă în care întreaga gură se adaptează la prezenţa şi purtarea feţetelor (volumul faţetelor provizorii este ceva mai mare decât al faţetelor finale, definitive).

 

Mâncatul poate provoca un anumit disconfort și este posibil să vă confruntaţi cu o anumită sensibilitate la căldură, frig, aer sau dulciuri din pricina pregătirii dintelui/dinţilor pentru primirea faţetei/faţetelor, a eliminării unui foarte subţire strat de smalţ dentar (Clinica iDentify - faţete dentare detaşabile).

 

De asemenea, se recomandă să evitaţi alimentele tari, lipicioase sau crocante, deoarece acestea sunt tipurile de alimente care pot deteriora un furnir provizoriu. În cele din urmă, se recoman-dă, de asemenea, să evitați alimentele cu aditivi coloranți, deoarece acestea vă pot păta dinții.

 

Nu ezitaţi în a solicita, în problema refacerii esteticii şi funcţionalităţii dinţilor dvs., sprijinul medicilor stomatologi de înalt nivel profesional ai Clinicii iDentify (www.dentify.ro), specialişti care vă aşteaptă cu căldură, cu deplină responsabilitate şi cu cel mai bun raport calitate-preţ al unui serviciu stomatologic individualizat!

Programează-te pentru o consultație la iDentify - Dentist Baia Mare!

fatete dentare, fatete dentare baia mare, fatete dentare baia mare pret, estetica dentara baia mare

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.