Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Ce să alegem: faţete E-max sau faţete de zirconiu?

Cel mai avansat stadiu tehnologic actual în domeniul materialelor total estetice este atins de două materiale, utilizate deopotrivă atât în tratamente de cosmetică dentară, cât şi în tratamente de protetică dentară: E-max şi zirconiu.

 

Dar, în general, oamenii nu ştiu pe care să îl aleagă dintre aceste două materiale superperformante, atât prin comparaţia dintre ele, cât şi prin comparaţia cu porţelanurile devenite de acum “clasice”. Iar aceasta din cauza lipsei de informaţie, sau a informării neclare, insuficiente.

 

Încercăm, prin acest articol, să elucidăm câteva aspecte, pentru a vă uşura decizia asupra tipului de restaurare pe care îl veţi alege (Clinica iDentify - Dentist Baia Mare).

 

Faţetele dentare – o opţiune estetică de top

 

Iar dintre tratamentele de cosmetică dentară, una dintre cele mai bune opțiuni pentru îmbună-tățirea atât a calității, cât și a aspectului danturii şi zâmbetului dvs., este aceea de a lua în considerare fațetele dentare.

 

Faţetele dentare (numite şi furniruri) sunt eficiente pentru a restabili structura și aspectul natural al unui dinte deteriorat moderat, oferindu-vă o restaurare semnificativă a danturii.

 

De la astfel de corecturi, de îmbunătăţiri dentare şi până la un zâmbet de reclamă – faţetele dentare pot rezolva orice necesitate, întregul tratament fiind unul personalizat şi special conceput pentru a fi pe placul dvs. (Clinica iDentify - Dentist Baia Mare).

 

fatete dentare baia mare, fatete dentare emax baia mare, stomatolog baia mare, dentist baia mare

 

E-max şi zirconiu – materiale superperformante

 

Cele mai performante tipuri de faţete dentare din care puteți alege sunt faţetele de tip E-max și faţetele din zirconiu.

 

Fiecare dintre aceste faţete are propriile sale caracteristici, aspect și beneficii unice. Calităţile ambelor însă sunt superioare porţelanului obişnuit (transluciditate, rezistenţă, naturaleţea aspectului lucrării).

 

  • FAŢETELE EMAX

 

Realizate din materialul numit disilicat de litiu, faţetele E-max au trăsături distinctive, care le fac extrem de eficiente în stomatologia restaurativă. De asemenea, acest material se folosește pentru a realiza coroane fizionomice pentru refacerea dinților rupți sau deteriorați din alte cauze.

 

Transluciditatea faţetelor E-max este remarcabilă – aceasta reprezentând o calitate care le conferă capacitatea de a oferi un aspect deosebit de natural dinților (Clinica iDentify - Dentist Baia Mare).

 

  • FAŢETELE DE ZIRCONIU

 

Faţetele de zirconiu sunt realizate dintr-un material ceramic cunoscut sub numele de oxid de zirconiu. Sunt folosite pentru a realiza coroane sau restaurări parţiale de tip inlay/onlay pentru refacerea unui dinte deteriorat.

 

Faţetele de zirconiu sunt fabricate în diferite culori şi nuanțe, astfel, încât, dintr-o paletă bogată, aveţi de unde alege nuanţa care se potriveşte cel mai bine cu culoarea dinţilor dvs. naturali (Clinica iDentify - Dentist Baia Mare).

 

Ce probleme rezolvă fațetele dentare?

 

Faţetele dentare sunt un instrument excelent pentru dentiști, deoarece pot ajuta la tratarea cu succes a unei serii întregi de probleme, cum ar fi umplerea golurilor dintre dinți, dinții decolo-rați, dinţii care nu răspund la albire sau dinţii care prezintă uzură datorită abrazării în timp, a îmbătrânirii.

 

Când nu reprezintă faţetele tratamentul potrivit?

 

Furnirurile sunt potrivite în cele mai multe dintre cazurile de restaurări estetice. În cazul dinţilor strâmbi sau prost aliniaţi este necesar însă un tratament ortodontic, şi nu estetic. De asemenea, dacă pacienții sunt deja purtători de coroane, nu le putem folosi.

 

Avantajele faţetelor de porțelan E-max faţă de alte tipuri de faţete

 

Faţetele sunt de obicei așezate pe cei șase până la zece dinți vizibili din cadrul danturii prezentate de zâmbetul dvs.

 

Unele motive pentru a alege faţetele de porțelan E-max în comparație cu alte tipuri de faţete includ:

 

  • Durabilitate sporită

Deteriorările la care, de obicei, sunt predispuse faţetele de porţelan tradiţionale nu se mai produc în cazul faţetelor E-max datorită durităţii lor sporite, care le asigură rezistenţa superioară.

 

  • Pregătirea minimă a dinților

Montarea oricărui tip de furnir dentar implică şlefuirea unui strat din smalțul dinților pentru a crea spațiu pentru lipire. Dar, din moment ce furnirurile E-max sunt considerabil mai puternice și mai dure decât alte furniruri de porțelan convenţional, şlefuirea smalţului este mult mai redusă.

 

  • Păstrarea integrității dinților

Legat de punctul anterior, înseamnă că vă puteți păstra mai mult din structura dinților (pregă-tirea este mai conservativă), iar dintele natural nu este slăbit. Mai mult, fixarea fațetelor E-max pe faţa vestibulară a dinţilor îmbunătățește semnificativ rezistența lor (Clinica iDentify - Dentist Baia Mare).

 

  • Potrivirea culorii

Este vorba despre capacitatea de a potrivi culoarea faţetelor E-max cu dinții existenți pentru o integrare perfectă și un zâmbet natural. Puteți alege o nuanță și o culoare precisă a faţetelor de ceramică E-max pentru a îmbunătăți culoarea unuia sau mai multor dinți pătați, de obicei aparţinători maxilarului superior.

 

  • Ajustarea dimensiunii dinților

Puteți efectua modificări subtile până la moderate ale dinților în funcție de nevoile dvs. individuale. Faţetele E-max au grosimi cuprinse între 0,3 mm și 0,5 mm, în timp ce faţetele de porțelan convenționale au o grosime minimă de 0,5 mm (de obicei, 0,5 – 0,7 mm). Faţetele E-max sunt mai versatile.

 

Opţiunea de utilizare a acestor faţete este una minunată. Dar numai doctorul vă poate spune dacă acest tip de tratament se potriveşte dinţilor şi situaţiei dvs. dentare sau dacă nu este cazul abordării unui alt tip de tratament dentar (Clinica iDentify - Dentist Baia Mare).

 

Nu ezitaţi în a solicita, în problema refacerii esteticii şi funcţionalităţii dinţilor dvs., sprijinul medicilor stomatologi de înalt nivel profesional ai Clinicii iDentify (www.dentify.ro), specialişti care vă aşteaptă cu căldură, cu deplină responsabilitate şi cu cel mai bun raport calitate-preţ al unui serviciu stomatologic individualizat!

Programează-te pentru o consultație la iDentify!

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.