Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Articole   -   Endodonție

Tratamentele următoare celui de canal (endodontic) folosesc un dinte sănătos, vindecat

La reputata clinică iDentify, din Baia Mare, medicii stomatologi specializaţi în proceduri endodontice practică, în mod curent şi întotdeauna cu succes, tratamentul de canal radicular.

Scopul colectivului medical de aici este de oferi pacienţilor o gamă largă de servicii stomatologice de înaltă calitate, într-o ambianță plăcută, cu echipamente de ultimă generație.

 

Echipele de lucru sunt formate din medici stomatologi specializați și pregătiți pentru a interveni eficient în orice caz stomatologic şi pentru a restabili pacientului dantura, zâmbetul, fizionomia şi încrederea în propria persoană, în evoluţia sa în societate.

 

tratament endodontic baia mare, endodontie baia mare, tratament canal baia mare

 

Dar ce este, de fapt, tratamentul de canal radicular?

 

Terapia canalului radicular este un tratament utilizat pentru vindecarea unui dinte în care pulpa, cu afectarea nervului, a fost infectată, de obicei din cauza cariilor dentare sau a traumatismelor.

 

El este menit a salva dintele, căci în cazul unei infecţii netratate la timp şi avansate, este posibil ca tratamentul să nu mai poată da rezultate şi să fie necesară apelarea la ultima soluţie şi cea radicală: extracţia dintelui.

 

Mai mult, după salvarea efectivă a dintelui, el poate “intra pe mâna” medicilor proteticieni, esteticieni sau ortodonţi, pentru folosirea lui în diferite scopuri: fie drept stâlp pentru variate lucrări protetice, fie drept element primitor de faţete sau bijuterii dentare, fie drept obiect al acţiunii unor aparate ortodontice (de îndreptare şi aliniere dentară) (Clinica iDentify - Stomatolog Baia Mare).

 

Vedeţi, deci, cât de important este tratamentul de canal radicular, fără de care dintele se poate compromite. Şi, oricum, în starea de infectare în care se găseşte – cu abcese, dureri etc. – nu poate fi folosit mai departe în alte tipuri de tratamente şi proceduri, pentru că este un dinte bolnav, ce trebuie vindecat.

 

Este o procedură adesea simplă, care va ameliora durerile dentare actuale, posibil, abcesele și va salva dintele natural.

 

Tratamentul canalului radicular implică îndepărtarea pulpei infectate și înlocuirea acesteia cu un înlocuitor sintetic. După procedură, rezistența și aspectul original al dintelui vor fi restabilite, folosind un material restructurant de umplere sau o coroană dentară.

 

Căci, după cum am spus mai spus mai sus referitor la tratamentele protetice ce vor urma, pentru a fi utilizat, dintele trebuie să fie sănătos şi refăcut din punct de vedere al structurii lui afectate (distrucţii provocate de carii sau traume).

Odată ce tratamentul este finalizat, dintele va continua să rămână sănătos și funcțional. În această stare bună, el nu va mai simți senzații neplăcute provocate de temperatură (caldă și rece) sau presiune ( la infecţii vansate este suficientă şi o atingere cât de uşoară pentru a provoca dureri acute  (Clinica iDentify - Stomatolog Baia Mare).

 

De ce este necesar tratamentul de canal radicular?

 

Endodonția este zona stomatologiei care se concentrează pe tratarea interiorului dintelui. Acesta include pulpa (țesutul din centrul fiecărui dinte care conține nervi și vase de sânge) și țesuturile care înconjoară rădăcinile unui dinte (parodonţiu).

 

Tratamentul canalului radicular este necesar atunci când pulpa unui dinte se infectează. Acest tratament ne permite să salvăm dintele natural, mai degrabă decât să îl extragem (Clinica iDentify - Stomatolog Baia Mare).

 

Pulpa se poate infecta dacă straturile exterioare mai dure ale dintelui sunt deteriorate din cauza cariilor sau traumei, deoarece expune interiorul dintelui bacteriilor.

 

Odată ce pulpa se infectează, își pierde capacitatea de a combate răspândirea infecției.

 

Scopul unui tratament de succes al canalului radicular este de a îndepărta bacteriile și de a preveni pătrunderea lor înapoi în dinte.

 

Dacă infecția este lăsată netratată, aceasta se poate răspândi în osul din jur. Abcesele (buzunarele umplute cu puroi) se pot forma apoi la rădăcina (rădăcinile) dintelui („foramen apical”, orificiul situat la vârful rădăcinii dintelui, prin care trec vasele si nervii pulpei dentare.).

 

Pot exista şi pierderi osoase localizate în maxilar în jurul capetelor canalului (canalelor) rădăcinii infectate  (Clinica iDentify - Stomatolog Baia Mare).

 

În stadii avansate ale infecţiei (urmare, de cele mai multe ori, a întârzierii prezenţei pacientului la cabinetul dentar), dintele va continua să fie slăbit de bacterii și se poate descompune complet, iar nervul poate să se necrozeze. În acest caz, pacientul a suportat, prin durere, necroza nervului.

 

Acesta este cazul limită, când tratamentul endodontic nu mai are putere, iar dintele compromis va trebui extras (îndepărtat).

 

Nu ezitaţi în a solicita, în problema refacerii sănătăţii, esteticii şi funcţionalităţii dinţilor dvs., sprijinul medicilor stomatologi de înalt nivel profesional ai Clinicii iDentify (www.dentify.ro), specialişti care vă aşteaptă cu căldură, cu deplină responsabilitate şi cu cel mai bun raport calitate-preţ al unui serviciu stomatologic individualizat!

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.