Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Articole   -   Endodonție

Prevenţia apariţiei abcesului dentar vă poate scuti de multe supărări şi cheltuieli

Odată diagnosticat un abces, există câteva metode de tratament. Dar, în cadrul lor, una este distrugerea bacteriilor – iar aici calea de luptă sunt antibioticele –, şi alta este tratarea problemei centrale, a nervului pe moarte sau a bolii parodontale.

 

abces dentar, stomatologie baia mare

 

Intervenţia pe un canal radicular, de curăţare a ţesutului infectat, se impune atunci când abcesul este cauzat de un nerv aflat în necroză avansată şi moarte. Ea este urmată de plasare unui material de umplere în canale, pentru sigilarea lor (de cele mai multe ori de o consistenţă cauciucoasă). Iar la final, poate fi plasată peste dinte o coroană, ca un capac, ce va folosi la conservarea dintelui rămas, pentru prevenţia împotriva deteriorării, a ruperii ulterioare.

 

Dacă infecția este într-o fază avansată şi a afectat rădăcina dintelui, s-ar putea sugera o extrac-ție și un implant cu o coroană deasupra, ce va înlocui cu naturaleţe şi eficienţă funcţională acest dinte.

 

În schimb, dacă abcesul dvs. se datorează unei boli parodontale (afecţiune frecventă), se poate face planificarea și scalarea rădăcinii. Scalarea reprezintă o curățare profundă, realizată cu instrumente anestezice și specializate.

 

Uneori, laserele sunt folosite pentru a ajuta la sterilizarea buzunarului şi prevenirea reinfectării zonei cu bacterii. Clinicienii iDentify – Stomatologie Baia Mare sunt experţi şi în această procedură.

 

Dar este cazul să vorbim puţin şi despre prevenţie

 

Pe lângă imposibilitatea evitării întotdeauna a unui impact traumatic brusc şi puternic care poate duce la moartea unui nerv, o sumedenie de moduri de prevenire a infecţiilor legate de degradare şi boli parodontale vă stau la dispoziţie:

 

  • Vizitarea medicului dentist pentru controale regulate și curățări profesionale;
  • Spălarea pe dinţi şi folosirea aţei dentare de cel puţin două ori pe zi;
  • Înnoirea periuței de dinți la fiecare trei sau patru luni și neîmpărţirea niciodată a ei cu o altă persoană;
  • Utilizarea pentru băut a apei de la robinet sau a apei îmbuteliate fluorurată;
  • Urmărirea aportului de zahăr și carbohidrați, deoarece acestea sunt alimentele preferate ale bacteriilor;
  • Folosirea unei clătiri a gurii înainte de culcare, astfel încât apa de gură medicală să îşi facă efectul şi să protejeze dinţii în cursul nopţii.

 

Respectând aceste reguli de igienă şi de conduită personală şi medicală, apariţia abcesului dentar şi a bolii parodontale poate fi prevenită înainte ca afecţiunile să se dezvolte, durerile, consumul personal şi cheltuielile de tratament putând fi astfel evitate.

 

În general, un abces dentar este o colectare de puroi care se poate forma în interiorul dinților, în gingii sau în osul care ține dinții în poziție, în osul alveolar, provenind de obicei dintr-o infecţie bacteriană, acumulată în pulpa moale a dintelui.

 

Cunoaşteţi , desigur, că bacteriile sunt prezente în placa dentară, care se poate răspândi în ţesutul moale al dintelui sau al gingiilor în lipsa unui periaj adecvat sau a folosirii aţei dentare. Rezultatul este abcesul – coolectarea de puroi, amestec de celule albe moarte din sânge, resturi de ţesuturi şi bacterii.

 

În loc de concluzie

 

Trebuie deci să reţinem, în urma acestui articol: persoanele care prezintă simptome ce pot indica prezenţa unui abces dentar ar trebui să se prezinte la un dentist cât mai curând posibil. Medicul dentist vă va trata abcesul printr-o procedură de canal sau printr-o intervenție hirurgicală.

 

Aceasta implică îndepărtarea bacteriilor, curățarea, modelarea canalelor radiculare și sigilarea spațiului gol. După toate acestea, ultima etapă constă în amplasarea unei coroane coroane pe dintele rămas. Dacă tratamentul canalului radicular nu este o opțiune, o extracție poate fi singura soluție.

 

În cazul durerii, cariilor, umflăturilor gingivale cauzate de dezvoltarea şi prezenţa unui abces dentar, nu ezitaţi nici o clipă în a consulta specialiştii cu vastă experienţă şi activitate performantă ai Clinicii iDentify - Stomatologie Baia Mare, care vă aşteaptă cu căldură, deplin profesionalism şi cel mai bun raport calitate-preţ al tratamentelor.

Programează-te acum pentru o consultație la iDentify - Stomatologie Baia Mare!

stomatologie baia mare, abces dentar

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.