Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Articole   -   Endodonție

Intervenţia pe canalul radicular în cazul abcesului – tratament stomatologic performant la iDentify

Simţiţi durere şi gingia dvs. este umflată. E limpede: s-a dezvoltat, la nivelul pulpei dintelui dvs., un abces, rezultat al unei infecţii… Se impune, fără întârziere, vizita la un doctor stomatolog. Iar corpul medical al Clinicii iDentify - Stomatologie Baia Mare este unul care, prin experienţă şi performanţa clinică, şi-a câştigat o bine meritată reputaţie în întreaga ţară.

 

abces dentar, stomatologie baia mare

 

Când veniţi cu un dinte bolnav la Clinica iDentify, vi se va face un examen rapid, în urma căruia, în cazul în care canalul radicular există şi este în bună stare de integritate, va fi demarată procedura, care urmează câţiva paşi de bază:

 

  • Dintele și zona înconjurătoare vor fi amorțite cu anestezic local;
  • Medicul dentist va crea o mică gaură în smalț, astfel încât să poată accesa pulpa infectată;
  • Pulpa va fi îndepărtată, iar apoi interiorul dintelui va fi curățat și umplut;
  • O restaurare temporară va fi plasată pe dinte, iar la o întâlnire ulterioară veți primi o coroană nouă.

 

Întâi trebuie rezolvată infecţia

 

Dar, până la coroană, dintele trebuie salvat şi dvs. scos din starea de criză provocată de infecţie. Căci durerea asociată adesea cu canalele radiculare provine de fapt din infecțiile apărute la acel nivel, fie că este vorba de un molar, fie de un premolar. Iar infecţiile provoacă umflarea locală a gingiei sau a ganglionilor gâtului şi a celor submaxilari.

 

Majoritatea pacienților confundă tratamentul efectiv cu obținerea multdoritei umpluturi (rezistente) la nivelul cariei, nu cu lupta împotriva mai curând sau mai târziei infecţii şi abces provocate de această carie, de bacteriile generate de resturile alimentare pătrunse şi remanente în mod activ pe canalul rădăcinii dentare.

 

După suferinţele produse de nervii inflamaţi de infecţie, după câteva zile de tratament la această clinică, dintele dvs. se va simţi uşor, degajat de durere, contribuind din nou la o funcţionare normală în cadrul arsenalului dvs. dentar de “luptă” pe distanţă lungă cu alimentele. Poate că veţi fi şi uitând că aţi suferit într-un trecut nu foarte îndepărtat.

 

Dintre datele identitare ale unui abces

 

Am stabilit, deci, că un abces dentar este o infecție. În funcţie de dispoziţia, de plasarea lui, există două tipuri de abcese dentare: abcesul periapical, care are loc la rădăcina unui dinte și abcesul parodontal, care se întâmplă în gingie.

 

Un abces periapical poate apărea atunci când infecţia atinge camera nervoasă, distrugând țesutul nervos și celular. Nervul se poate deteriora fie în urma unei leziuni traumatice – şi ştim cu toţii cât de bruşte şi devastatoare pot fi acestea –, fie în urma unei fisuri într-un dinte, cu potenţial de erodare, distructiv, ce poate deteriora nervul încetul cu încetul din interior, rezultând în final moartea acestuia.

 

Boala parodontală, în schimb, reprezintă o infecție cronică a gingiilor, care poate slăbi substanţa osoasă dentară și poate duce la pierderea dinților în lipsa unui tratament adecvat.

 

Mai grav decât atât, boala parodontală poate declanșa o infecție larg răspândită în toată gura. Indiferent de nivelul mai profund sau mai înalt în care apare infecția orală, dacă ea rămâne netratată prea mult timp, se formează o zonă plină de puroi, care se numește abces.

 

Care sunt simptomele abcesului dentar

 

Simptomele unui abces dentar includ:

 

  • durerea de dinţi acută și durerea de dinți palpitantă, care poate iradia la nivelul maxilarului, gâtului sau urechii;
  • sensibilitate dentară la rece sau la cald, persistentă;
  • sensibilitate la presiune;
  • febră;
  • umflarea la nivelul feţei (în proximitatea dintelui bolnav);
  • respiratie urăt mirositoare;
  • durere la nivelul gâtului și maxilarului, cauzată de ganglionii limfatici umflați;
  • gust putred sau acru în gură.

 

Însă nu toate abcesele sunt dureroase. Există şi abcese nedureroase, sau declanşatoare de durere iute trecătoare. Şi ce cauzează durerea intensă, atunci când ea este prezentă? De vină sunt gazele sau lichidele care se acumulează în interiorul dintelui pe măsură ce nervul moare.

 

Astfel, pacientul îşi poate duce “pe picioare” propria necroză a nervului. Bula de puroi apărută uneori în gingie poate “drena” infecţia în ţesutul gingival şi în gură, situaţie în care durerea dispare. Dar, nu vă lăsaţi înşelaţi: infecţia nu s-a diminuat; este vorba doar de o uşurare a presiunii!

 

În cazul durerii, cariilor, umflăturilor gingivale cauzate de dezvoltarea şi prezenţa unui abces dentar, nu ezitaţi nici o clipă în a consulta specialiştii cu vastă experienţă şi activitate performantă ai Clinicii iDentify - Stomatologie Baia Mare, care vă aşteaptă cu căldură, deplin profesionalism şi cel mai bun raport calitate-preţ al tratamentelor.

Programează-te acum pentru o consultație la Clinica iDentify - Stomatologie Baia Mare!

abces dentar, stomatologie baia mare

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.