Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Articole   -   Endodonție

Cinica de top iDentify: incrustaţiile ceramice, în tratamentul restaurator al cariei dentare

Sunt şi cazuri în care degradarea pricinuită de carie este atât de extinsă, încât materialul de restaurare nu mai poate fi folosit, el nemaiavând suport (pereţii cavităţii carioase). Ele impun intervenţia tratamentului protetic restaurator, prin montarea unei coroane peste structura rămasă a dintelui.

 

Coroanele pot fi metalice (aur), ceramice (porțelan), metalo-ceramice (porţelan pe structură de crom-cobalt) sau zirconice (din zirconiu). Dar, înainte de coroană, mai există o soluţie total fizionomică, sau coroana nu poate fi amplasată fără restaurarea de umplere de care vom vorbi mai jos.

 

Unul dintre tipurile de restaurări realizate cu succes de către medicii stomatologi ai clinicii de top iDentify, din Baia Mare, în cazul în care mai mult de 40% din structura dintelui este degradată din pricina cariei, este inlay-ul ceramic (Clinica iDentify - Dentist Baia Mare).

 

carie dentara, carie dentara baia mare,  tratament carie dentara, tratament carie dentara baia mare

 

Astăzi, se lucrează cu materiale de umplere superioare

 

Pentru a elimina un defect cosmetic și a restabili coroana dentară naturală, stomatologia modernă oferă diverse materiale de umplere, care variază din punct de vedere calitativ. Iar de calitatea materialului ţine calitatea, succesul tratamentului restaurator.

 

Materialele de umplere utilizate în trecut aveau o structură poroasă, care se comportau absorbant precum un burete şi de aceea se întunecau în timp sub influența culorii din alimente și băuturi. În plus, se exfoliau, rezultând penetrarea acizilor, bacteriilor și redezvoltarea cariilor.

 

Inlay-urile ceramice, căci despre ele este vorba, sunt cea mai bună alternativă de umplere curentă a cavităţilor produse de carii netratate la timp şi care s-au extins.

 

Despre tipurile de incrustaţii şi recomandările de utilizare clinică

 

Inlay-urile ceramice sunt microdispozitive protetice de înaltă rezistență şi de o estetică deose-bită, instalate în cavitatea dentară. Inlay-urile din ceramică se potrivesc bine țesutului dentar, umplu şi etanşeizează perfect, prevenind reapariția cariilor. Acesta este principalul lor avantaj (Clinica iDentify - Dentist Baia Mare).

 

Incrustaţiile dentare pot fi de două tipuri:

 

  • Construcțiile care sunt concepute pentru a restabili forma și culoarea dinților. Acestea acope-ră parțial dintele și sunt adesea utilizate pentru refacerea dinților laterali, întru recâștigarea eficienței masticatorii. Aceste restaurări se numesc onlay. Ele elimină necesitatea pregătirii prin şlefuire a dintelui şi a aplicării unei coroane.
  • Restaurările de tip inlay sunt concepute pentru a restabili coroana dintelui, care are deja o structură degradată pentru utilizarea directă a unei coroane. Coroana artificială este instalată deasupra inlay-ului ceramic (Clinica iDentify - Dentist Baia Mare).

 

Acest tip de restaurări ceramice sunt indicate, deci, în cazul unei distrucţii extinse a dintelui, pentru înlocuirea vechilor plombe (a vechilor materiale de umplere) şi pentru restabilirea integrităţii dintelui în vederea montării unei coroane.

 

Instalarea incrustaţiilor este preferabilă în urmatoarele cazuri:

  • Când dintele este distrus în proporţie de peste 40% (40% - 60%);
  • Când materialul de umplere, deşi bun din punct de vedere claitativ, nu mai corespunde etanşeizării  anumitei forme a distructiei sau defectului dentar;
  • Când smalțul dentar este supus unei abraziuni crescute;
  • Când dinții deteriorați trebuie folosiți drept stâlpi de ancorare pentru proteze (Clinica iDentify - Dentist Baia Mare).

 

Avantajele inlay-urilor faţă de restaurările de umplere conven-ţionale

 

Inlay-urile ceramice beneficiază de  anumite calităţi care le diferenţiază de restul tipurilor de restaurări:

  • rezistență la deteriorări mecanice;
  • la temperaturi extreme;
  • la menținerea culorii originale;
  • de asemenea, inlay-urile nu sunt supuse contracției sau polimerizării;
  • nu necesită lustruire.

 

Pentru restaurarea cu incrustaţii ceramice de tip inlay a dinților grav deterioraţi sunt uneori folosiţi, suplimentar, pivoţi din fibră de sticlă, în scopul întăririi rădăcinii dintelui. Materialul acestor restaurări este mult mai puternic și mai rezistent la abraziune decât materialele de umplere convenționale.

 

Din punct de vedere al esteticii ridicate, ceramica translucidă imită complet culoarea și transpa-rența smalțului natural al dinților (Clinica iDentify - Dentist Baia Mare).

 

Datorită unicității fabricării în laborator, incrustaţiile ceramice, individualizate, reproduc exact forma anatomică a dintelui respectiv al pacientului.

 

Incrustaţiile sunt realizate în funcție de mușcătura pacientului, deci nu oferă nici un disconfort.

Inlay-urile ceramice sunt pe deplin compatibile cu toate tipurile de proteze dentare.

 

După toate studiile efectuate, incrustaţiile ceramice sunt o alternativă modernă mult mai eficientă și superioară sub multe aspecte restaurărilor de umpelre convenţionale.

 

Nu ezitaţi în a solicita, în problema refacerii esteticii şi funcţionalităţii dinţilor dvs., sprijinul medicilor stomatologi ortodonţi de înalt nivel profesional ai Clinicii iDentify, din Baia Mare (www.dentify.ro), specialişti care vă aşteaptă cu căldură, cu deplină responsabilitate şi cu cel mai bun raport calitate-preţ al unui serviciu stomatologic individualizat!

Programează-te pentru o consultație la iDentify - Dentist Baia Mare!

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.