Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Proceduri ale chirurgiei dentare: sinus lift și adiție osoasă la iDentify Baia Mare

În cadrul chirurgiei dentare moderne, procedurile precum sinus lift și adiția osoasă au devenit indispensabile în tratarea pacienților care necesită implanturi dentare în zone cu deficit osos. Clinica Stomatologică iDentify din Baia Mare oferă servicii de înaltă calitate în aceste domenii, punând accent pe regenerarea țesutului osos și asigurând o recuperare rapidă și eficientă pentru pacienți.

 

Sinus lift: O soluție avansată pentru implanturile dentare


Sinus lift-ul este o tehnică chirurgicală avansată utilizată în implantologia dentară pentru a permite plasarea implanturilor dentare în zonele superioare ale maxilarelor unde osul natural este insuficient pentru a oferi suport adecvat. Această procedură este esențială în special în cazurile în care sinusurile faciale au o poziție joasă, creând un spațiu insuficient pentru implant.


În timpul unui sinus lift, chirurgul oral și maxilofacial efectuează o incizie în gingie pentru a expune osul maxilarului. Apoi, se creează o fereastră în osul maxilarului, care permite accesul la membrana sinusului. Membrana sinusului este apoi ridicată sau împinsă în sus, creând un spațiu sub ea.


După ridicarea membranei sinusului, se introduce un material de substituție ososă în spațiul creat. Aceste materiale pot fi de diferite tipuri, inclusiv os autogen (prelevat de la pacient), os de donator sau materiale sintetice precum hidroxiapatita sau fosfat tricalcic. Aceste materiale stimulează regenerarea țesutului osos în zona respectivă, ajutând la creșterea densității și volumului osos necesare pentru susținerea implantului dentar.


Un aspect crucial al sinus lift-ului este siguranța și precizia în ridicarea membranei sinusului pentru a evita perforarea acesteia și a preveni complicațiile postoperatorii. De aceea, este important ca procedura să fie efectuată de către un chirurg oral și maxilofacial experimentat și calificat, care să utilizeze tehnici și echipamente moderne pentru a asigura rezultate optime și o recuperare rapidă pentru pacient.


Sinus lift reprezintă o soluție eficientă și predictibilă pentru pacienții care au suferit pierderi de os în zona superioară a maxilarelor și doresc să beneficieze de implanturi dentare pentru a-și restabili funcția și estetica zâmbetului. Prin stimularea regenerării osoase în zona sinusului, această procedură permite obținerea unei stabilități și durabilități optime a implantului dentar, contribuind la îmbunătățirea calității vieții pacienților.

 

Adiția osoasă: Reconstrucția necesară pentru implanturile dentare


Adiția osoasă, cunoscută și sub denumirea de augmentare osoasă, reprezintă un procedeu vital în chirurgia dentară modernă, având ca scop reconstrucția sau completarea țesutului osos în zonele în care acesta lipsește sau este insuficient pentru a susține un implant dentar. Această procedură este esențială pentru a asigura stabilitatea și durabilitatea implantului și pentru a evita complicațiile pe termen lung.


Pierderea țesutului osos de susținere poate surveni din diverse motive, inclusiv extracțiile dentare, traumatismele, bolile parodontale, osteoporoza și procesul natural de îmbătrânire. Indiferent de cauză, deficitul osos poate pune în pericol succesul implantului dentar și poate afecta funcționalitatea și estetica zâmbetului.


Pentru a remedia această problemă, adiția osoasă implică utilizarea diferitelor tehnici și materiale pentru a reconstrui sau a completa țesutul osos în zona afectată. Printre tehnici se numără:

  • Transplantul de os autogen: Această tehnică implică prelevarea de os din altă parte a corpului pacientului, cum ar fi mandibula sau creasta iliacă, și plasarea acestuia în zona deficită de os. Osul autogen are avantajul de a fi compatibil și de a stimula o mai bună integrare și regenerare osoasă.
  • Materiale de substituție osoasă: Materialele sintetice sau biocompatibile, cum ar fi hidroxiapatita, fosfatul tricalcic sau colagenul, sunt utilizate pentru a completa sau a înlocui țesutul osos lipsă. Aceste materiale sunt proiectate să stimuleze regenerarea osoasă și să ofere un suport solid pentru implantul dentar.
  • Grefele osoase de la donatori: În unele cazuri, osul poate fi obținut de la donatori umani și utilizat pentru a completa sau a reconstrui țesutul osos lipsă în zona implantului dentar.

 

Indiferent de tehnica sau materialul folosit, adiția osoasă are ca rezultat restabilirea integrității și densității osoase necesare pentru a asigura o ancorare solidă a implantului dentar. Această procedură este esențială pentru a permite pacienților să beneficieze de implanturi dentare cu succes și să-și recâștige funcționalitatea și estetica zâmbetului.


Adiția osoasă reprezintă un pas crucial în procesul de restaurare a sănătății orale și a încrederii în sine a pacienților, contribuind la îmbunătățirea calității vieții acestora și oferindu-le posibilitatea de a se bucura din nou de un zâmbet sănătos și frumos.


Procedurile de sinus lift și adiție osoasă reprezintă soluții inovatoare și eficiente pentru pacienții care se confruntă cu deficit osos în zonele în care se dorește implantarea coroanelor dentare. Clinica Stomatologică iDentify din Baia Mare se angajează să ofere servicii de calitate superioară în aceste domenii, punând accent pe precizia chirurgicală, utilizând tehnici moderne și materiale de cea mai înaltă calitate pentru a asigura rezultate durabile și satisfacția deplină a pacienților.


Investiția în sănătatea orală prin intermediul acestor proceduri avansate de regenerare osoasă nu numai că restabilește funcționalitatea și estetica zâmbetului, dar contribuie și la îmbunătățirea calității vieții și a încrederii în sine a pacienților.

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.