Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Extracţia dintelui dvs. se poate impune la un moment dat

Apare un moment în viaţă, mai ales la maturitate, când extracţia unui dinte se impune. Iar această necesitate se întâmplă din mai multe motive. Cel mai frecvent motiv îl reprezintă gradul înaintat de deterioare a dintelui, ca urmarea unei carii sau a traumatismelor; în această situaţie dintele nu mai poate fi salvat.

 

stomatolog baia mare, extractie baia mare, identify baia mare, chirurgie dentara baia mare

 

Alte motive care impun extracţia dentară

 

  • O gură aglomerată

 

Un dinte “prea mult”, adică o gură aglomerată, poate fi un impediment în calea tratamentelor ortodontice. Ortodonţia se ocupă de frumoasa aliniere a danturii dvs., astfel încât o gură prea aglomerată împiedică bunul mers al procedurilor din acest domeniu de intervenţie stomatolo-gică.

 

  • Imposibilitatea de a erupe

 

De asemenea, câteodată dintele nu poate erupe, adică nu poate străpunge gingia pentru a ieşi la suprafaţă, deoarece nu are spaţiu suficient pe arcada dentară. Şi în acest caz dentistul poate recomanda extracţia dentară pentru degajarea câmpului.

 

  • Infecţia

 

Iar la carie şi extracţie duce infecţia. În cazul în care cariile dentare sau leziunile se extind până la pulpa dentară – pulpa fiind centrul dintelui, cel care conţine nervi şi vase de sânge –, pătrunde-rea bacteriilor dăunătoare din gură la nivelul pulpei este iminentă, provocând infecţia.

 

În general, astfel de situaţii implică lupta medicului stomatolog în aria terapiei de canal radicular (canalul aferent rădăcinii dintelui), dar dacă infecţia este severă şi avansată, antibioticele şi intervenţiile pe canal nu o mai pot vindeca, fiind necesară extracţia dintelui, pentru a fi împiedicată răspândirea infecţiei.

 

  • Riscul de infecție

 

Dar putem vorbi şi despre riscul de infecţie tot atât de bine ca şi despre infecţie. Căci există cazuri în care sistemul imunitar este compormis (administrarea de substanţe chimioterapice sau transplanturi de organ), acest lucru putând cauza riscul de infecţie la un dinte sau la mai mulţi dinţi, caz în care, de asemenea, se impune extracţia dentară.

 

  • Bolile parodontale

 

Bolile parodontale (bolile gingiei) – afecţiuni ale ţesuturilor şi oaselor care înconjoară şi susţin dinţii – cauzează slăbirea dinţilor prin fragilizarea efectivă a suportului lor osteo-tisular, iar un dinte cu o mobilitate excesivă, care şi-a pierdut fixitatea caracteristică unei bune prezenţe şi funcţionări, este tocmai bun de scos.

 

Nu va fie teamă, sunteţi pe mâini sigure!

 

Extracţia dentară este o operaţie stomatologică care intră în resortul de competenţă atât al denţiştilor, cât şi, sau mai bine spus, mai ales, al chirurgilor oro-maxilo-faciali (dentiști cu pregătire specială pentru efectuarea acestei intervenții chirurgicale). Ei sunt specialiştii care se ocupă de ducerea competentă până la capăt a acestei intervenţii.

 

Primul lucru pe care medicul stomatololog îl face este anestezia, locală sau generală, pentru amorţirea zonei din care va fi îndepărtat dintele. Anestezia generală este, fireşte, mai puternică şi va elimina complet orice reacţie a vreunei dureri în altă parte a corpului; ea vă va face să dormiţi în timpul intervenţiei.

 

Dacă dintele prezintă lipsă de masă osoasă, fiind reprezentat de nişte resturi osoase, înainte de a le scoate, acestea sunt mobilizate din osul maxilar şi din ligamentele de susţinere prin mişcări laterale. Dar această procedură este valabilă şi în cazul în care dintele este greu de extras şi necesită îndepărtare fragmentară.

 

Grija faţă de rană

 

Odată ce extracţia dentară a fost întreprinsă, de obicei se formează în chiar locul extracţiei un cheag de sînge. Dentistul va confecţiona prin strângerea tifonului steril un tampon, pe care dvs., strângăndu-l puternic între dinţi prin muşcare, veţi reuşi a opri sîngerarea. Iar pentru închiderea marginilor gingiei aferente locului de extracţie, adeseori medicul va efectua câteva cusături.

 

Uneori, cheagul de sânge din buzunarul gingival se sparge, expunând astfel osul aferent acestui buzunar. Acest lucru este unul neplăcut şi este numit “buzunar uscat”, dar medicul dentist poate plasa acolo un pansament sedativ, pe care pacientul îl va purta câteva zile, în timp ce un cheag nou se va forma în cavitate.

 

Dacă totuşi se impune extracţia dintelui dvs., nu ezitaţi nici o clipă în a consulta medicii stomatologi cu vastă experienţă şi activitate performantă ai Clinicii iDentify - Stomatolog Baia Mare, care vă aşteaptă cu căldură, deplin profesionalism şi cel mai bun raport calitate-preţ al tratamentelor.

 

Programează-te acum pentru o consultație la iDentify - Stomatolog Baia Mare!

stomatolog baia mare, extractie baia mare, identify baia mare, chirurgie dentara baia mare

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.