Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Soluția pentru dinți îngălbeniți

dinti ingalbeniti

 

Această problemă de estetică dentară, ce constă în a avea dinți îngălbeniți, este una cu care se confruntă multe persoane, indiferent de vârstă.

 

Discromiile dentare cauzează discomfort atunci când dorim să vorbim sau să zâmbim.

Oricat de frumos ar fi un om, atunci când zâmbetul său dezvăluie dinți îngălbeniți, impresia creată este accea de lipsa igienei dentare, per total de om neglijent și neingrijit.

 

Este limpede că dinții galbeni ne sabotează viața socială.

 

Cum se manifesta?

Aspectul de dinți îngălbeniți este dat de colorarea dinților. Aceasta poate fi uniformă sau poate apărea ca niște pete sau linii pe smalț.

Colorațiile pot varia de la galben, galben-maroniu, maroniu, gri, gri-negru, în functie de cauza producerii lor.

 

Din ce cauze se îngălbenesc dinții?

- după un tratament îndelungat cu antibioticul tetraciclină, în frageda copilarie;

 

Înainte de vârsta de opt ani, smalțul dentar al copiilor este încă în formare și prin urmare, acesta este vulnerabil la substanțele care l-ar putea îngălbeni și care ar putea persista în perioada maturității.

 

În cazul în care copiilor li se administrează cantități mari de tetraciclină, dinții acestora pot dobândi pete de culoare de la galben-brun până la gri-albastru.

 

- în urma consumului exagerat de fluor în copilărie;

 

Copiii care înghit mult fluor (de exemplu de la pasta de dinți cu care se spală), pot manifesta fluoroză, boala care cauzează pete sau linii albicioase pe dinți.

 

Unii medici stomatologi consideră că majoritatea copiilor sub 5 ani înghit aproape toată pasta de dinți, de aceea, aceasta se va doza cu atenție pe periuța de dinți a micuților.

 

- dinții își modifică culoarea odată cu înaintarea în vârstă;

 

Adesea, observăm dinți îngălbeniți la persoane în vârstă. Acest lucru se datorează faptului că dintii se îngălbenesc o dată cu înaintarea în vârstă. Chiar dacă o persoană folosește cu regularitate periuța de dinți și ața dentară, peste ani, petele galbene pot fi infiltrate în stratul alb protector al dinților și în smalțul acestora.

 

Pasta de dinți nu poate pătrunde atât de profund și deși dinții vor fi încă puternici și sănătoși, zâmbetul nu va fi cel mai stralucitor.

 

- ca urmare a afectării pulpare, după un accident sau după devitalizarea acestuia;

 

- ca efect al fumatului timp îndelungat;

 

- consumul de cafea, ceai negru și ceai verde conduc la apariția petelor pe dinți;

 

- de la folosirea timp indelungat a clorhexidinei în apa de gură.

 

Metode de tratament

Tratamentul pentru dinții îngălbeniți constă, în primă instanță, din igienizare profesională prin detartraj dentar și periaj.

În cazul în care culoarea modificată persistă, se face albirea dentară de către medicul stomatolog, pentru a se evita efectele nedorite ale albirii realizate acasă.

 

Este de preferat albirea dinților în cabinetul stomatologic deoarece se efectuează sub controlul vizual al personalului de specialitate și se folosesc substanțe mult mai concentrate cu timp de acționare mult mai scurt.

 

dinti ingalbeniti

 

Albirea profesională are un succes vizibil imediat și un efect de lungă durată. Aceasta este considerată cea mai eficientă metodă de albire dentară.

 

Pevenirea îngălbenirii dinților

Pentru a nu avea dinți îngălbeniți, trebuie să practici o bună igienă dentară, corectă și regulată.

De asemenea, esențial este consultul stomatologic la intervale regulate, în cadrul căruia se efectuează periaj profesional și detartraj.

 

Și nu în ultimul rând, trebuie să acorzi o atenție deosebită alimentelor pe care le mănânci și să renunți la viciul fumatului.

 

Clinica iDentify din Baia Mare îți pune la dispoziție expertiza specialiștilor în estetică dentară, cele mai noi tehnologii și cele mai performante materiale pentru rezolvarea problemei dinților îngălbeniți în cel mai scurt, eficient mod și cu rezultate de cât mai lungă durată.

 

dinti ingalbeniti

Programează-te acum!

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.