Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Procedurile de estetică dentară obligă apelul la profesionalism a medicului stomatolog

Albirea profesionistă a dinților

 

Pentru albirea dinţilor, specialiştii stomatologi de top ai Clinicii iDentify - Stomatolog Baia Mare oferă, la unul dintre cele mai bune raporturi calitate-preţ de pe piaţa stomatologică românească, un sistem profesionist de albire, în cadrul procedurilor de cosmetică dentară pe care le realizează curent.

 

Acest sistem este în stare să vă scape de petele inestetice de pe dinţii care, din pricina vârstei, alimentelor, condimentelor şi băuturilor colorate (coca-cola; vinul roşu, mai ales, negru), şi-au schimbat în timp culoarea.

 

În afara tratamentului “de apartament”, prin tăvi curăţătoare aplicate de către pacienţi pe dinţi, eficienţa ridicată o prezintă tratamentele de cabinet stomatologic.

 

Alegerea celui mai bun tratament este capitală. Oamenii se întreabă: “Oare nu sunt suficiente benzile albe vândute la farmacie?” În mintea unora nu contează altceva decât materialul folosit şi efectul promis – care, de cele mai multe ori, se lasă aşteptat…

 

De aceea, cel mai important lucru pe care îl aveţi de reţinut este acela că, inclusiv în domeniul cosmeticii dentare, tratamentul optim trebuie întreprins de către un expert; numai un expert poate ajusta tratamentul în funcţie de nevoile specifice ale pacientului, numai el poate executa procedurile la un nivel avizat, profesionist.

 

Iar aceste nevoi se pot referi la sensibilitatea dinţilor, la petele de pe dinţi, la spaţii, cavităţi, coroane etc.

 

E drept, există pe piaţă feluriţi albitori chimici, dar ei pot genera efecte negative, ce pot fi evitate prin consultul unui expert.

 

stomatolog baia mare, dentify baia mare, albire dentara baia mare

 

Aliniatoare dentare invizibile

 

Diferenţa între dispozitivele convenţionale şi cele actuale de îndreptare a dinţilor constă în faptul că primele sunt incomode, enervante, prezentând părţi metalice vizibile dure, pe când celelalte – gen brăţările şi acoladele Invisalign, cele mai populare – sunt invizibile, comode şi acţionează mult mai repede şi eficient în corectarea zâmbetului Dumneavoastră, a prezenţei Dumneavoastră în societate.

 

Astfel de dispozitive aliniatoare sunt plasate de către medicul ortodont la anumite intervale de timp, cu creşterea graduală a presiunii asupra dinţilor la fiecare nou set. Sunt dispozitive de corectare foarte eficiente, determinând ca dinţii să se deplaseze în sus, în jos, orizontal, vertical, într-o direcţie de rotaţie înspre o poziţie corectă pe arcadă.

 

Aceste structuri şi caracteristici clinice ale dispozitivelor sunt rezultatul cercetărilor ştiinţifice şi implementării în domeniul medical al celor mai noi tehnologii, care au permis medicilor stomatologi să personalizeze procedurile de aliniere la fiecare pacient in parte, să individualizeze aplicaţia clinică a tratamentului.

 

Iar acoladele sau brăţările Invisalign nu numai că reduc durerea, dar sunt mai confortabil de utilizat decât incomodele acolade metalice din trecut.

 

Furniruri

 

Am mai explicat într-un articol trecut că furnirurile sunt ca nişte bucăţi de cochilie, de culoarea dintelui, care, prin lipire, se montează pe suprafaţa unui dinte afectat. Special concepute pentru salvarea esteticii unor astfel de dinţi cu aspect neplăcut, ele merg împreună cu implanturile dentare şi pot fi utilizate alături de procedurile stomatologice convenţionale.

 

Cât de sigure sunt procedurile de cosmetică dentară?

 

Din acest punct de vedere nu trebuie să existe nici o teamă, sau să existe o teamă mai mare ca în cazul procedurilor dentare obişnuite.

 

Pocesul celor două tipuri de proceduri este similar. Rezultatul este însă diferit, căci procedurile stomatologice clinice obişnuite vizează sănătatea dentară, pe când cele aparţinând domeniului stomatologiei cosmetice vizează corecturi de ordin estetic şi obţinerea unui zâmbet îmbunătăţit ori frumos.

 

Aferent celor de mai sus, şi nivelul lor de risc este asemănător şi foarte scăzut. De pildă, bretelele sau acoladele Invisalign prezintă cel mai mic risc dintre toate procedurile dentare.

 

Efect secundar: sensibilitate pe termen lung

 

Întorcându-ne la albirea dentară, există totuşi un efect secundar, un dezavantaj al acestui procedeu: faptul că dinţii devin mai sensibili pe termen lung. Dar şi aici medicul stomatolog poate interveni. El poate reduce cantitatea de substanţă de albire din formulă, prin personalizarea, ori de câte ori acest lucru se impune, a tratamentului aplicat pacientului.

 

Rare sunt cazurile când furnirurile asociate cu implantul au necesitat şi restructurarea dintelui şi aportul unui canal radicular.

 

Experţii stomatologi ai Clinicii iDentify - Stomatolog Baia Mare subliniază faptul că stomatologia esteticii dentare şi cea a procedurilor regulate de însănătoşire dentară prezintă aproape aceleaşi riscuri. Obligaţia pacientului însă este una, indiferent de ce tip de procedură este vorba: consultarea unui dentist profesionist, care va şti să răspundă avizat şi optim nevoilor Dumneavoastră, asigurându-vă un tratament sigur, confortabil şi de lungă durată.

 

Nu ezitaţi în a solicita, în problema refacerii esteticii dinţilor dvs., sprijinul medicilor stomatologi cosmeticieni de înalt nivel profesional ai Clinicii IDentify - Stomatolog Baia Mare. specialişti care vă aşteaptă cu căldură, cu deplină responsabilitate şi cu cel mai bun raport calitate-preţ al unui serviciu stomatologic individualizat!

Programează-te acum pentru o consultație la iDentify - Stomatolog Baia Mare!

albire dentara baia mare, dentify baia mare, stomatolog baia mare

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.