Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Ce trebuie să știi despre albirea dentară profesională?

albirea dentara

 

Foarte mulți pacienți care se interesează de albirea dentară profesională pun în discuție doar prețul și durata procedurii.

 

Albirea dentară însă, are mai multe lucruri de luat în considerație. După cum spuneam și în articolul anterior, albirea dentara nu este cea mai complicată procedură a stomatologiei și aproape oricine poate apela la ea pentru a avea un zâmbet mai alb și strălucitor.

 

Însă, deoarece albirea dentară nu ține doar de “Cât de albi îmi vor fi dinții după procedură?” sau “Cât costă o astfel de intervenție?”, în acest articol ne-am propus să detaliem puțin albirea dentară, conturând câteva avantaje și dezavantaje ale acesteia.

 

Avantajele albirii dentare profesionale

  • În primul rând, aspectul estetic;

Înfatisarea este schimbată cu totul dacă beneficiem de un zâmbet alb.

  • Totodată, un zâmbet alb este un zâmbet sănătos;
  • Încrederea în sine crește în momentul în care râdem fără să mai fim îngrijorați de culoarea neplacută a danturii noastre;
  • Procedura de albire dentară profesională se desfasoară într-un timp estimativ scurt.

 

Dezavantajele albirii dentare profesionale


- Nu toate tipurile de colorații pot căpăta o culoare albă așa cum trebuie;
- Unii agenți de albire pot conține substanțe ce atacă smalțul, făcând dintele mai sensibil și chiar predispus la carii;

- Albirea excesivă poate duce la afectarea structurii smalțului și a dentinei;
- Perioada de albire a dinților depinde foarte mult de pacient. Aceasta este influențată de alimentele și băuturile consumate, însă și de statusul pacientului – fumător sau nefumator. Albirea dentară profesională își poate menține rezultatul chiar și un an sau doi, dacă dantura este îngrijită așa cum trebuie.
- Costul este aproximativ mediu.

 

Albirea dentară profesională – contraindicații


- Procedura nu este recomandată femeilor însărcinate sau celor care alăptează;

- De asemenea, se recomandă ca albirea dentară profesională să aibă loc doar după vârsta de 16 ani. Până atunci, pulpa dentară este foarte sensibilă;
- Albirea dentară nu este recomandată dacă dantura este predispusă parodontozei;

 

Factorii care influențează albirea dentară


- În primul rând, vârsta. Cu cât pacientul este mai tânăr, cu atât albirea va avea rezultate mai rapide și mai bune.
- Cauzele și nivelul colorării danturii;
- Numărul de proceduri de albire dentară profesională făcute.

 

Efectele secundare ale albirii dentare profesionale

 

- Nivelul de sensibilitate. Acest aspect se prezintă diferit la pacienți. Unii dintre ei prezintă după albirea dentară o sensibilitate crescută, în timp ce alți pacienți prezintă una foarte mică:
- Supra-albire;

- O ușoară iritație a țesuturilor moi ale gurii;
- Este bine de menționat faptul că, dacă îți dorești să optezi pentru albirea dentară profesională, înainte apelează la sfatul medicului stomatolog. Printr-o consultație, acesta va putea observa dacă dantura ta este “pregătită” pentru albirea dentară profesională.

 

Scopul Clinicii iDentify este de a oferi pacienților săi o gamă largă de servicii stomatologice de înaltă calitate, într-o ambianță plăcută, cu echipamente de ultimă generație.

 

În cadrul Clinicii iDentify puteți beneficia de serviciile stomatologice cele mai moderne  disponibile la ora actuală, atât din punct de vedere estetic, funcțional, cât și al durabilității.

 

În clinica nostră, prin atenția și profesionalismul personalului, precum și prin ambientul modern, împreună cu tehnologia de ultimă generație, începând  de la aparatura pentru sterilizare, instrumentar și materiale, până la instalația de radiologie intraorală, prin toate acestea dorim să obținem o atmosferă plăcută și sigură pentru pacienții noștri.

Programează-te acum!

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.