Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Albirea dentară la iDentify - clinica stomatologica Baia Mare. Întrebări frecvente

clinica stomatologica baia mare

 

Un număr mare de pacienți sunt sceptici cu privire la procesul de albire dentară, chiar și cei care trec pragul clinicii iDentify – clinica stomatologica Baia Mare, însă în prezentul articol vor fi prezentate răspunsurile celor mai frecvente întrebări puse de majoritatea pentru a elimina îndoielile existente.

 

Dacă și tu îți dorești un zâmbet perfect și ai multe întrebari despre albirea dentară, atunci haide să aflăm toate detaliile despre întrebările care te îngrijorează pentru a te putea bucura de o dantură strălucitoare și sănătoasă realizată de specialiștii de la clinica stomatologica Baia Mare.

 

Albirea dinților poate fi o modalitate foarte eficientă de a vă deschide culoarea naturală a dinților, fără a deteriora suprafața acestora. Nu poate determina întotdeauna o schimbare completă a culorii dinților, însă acest procedeu va mai deschide nuanța existentă.

 

De cele mai multe ori, dantura este primul lucru pe care îl observăm atunci când intercționăm cu persoanele din jurul nostru, de aceea este foarte important să avem un zâmbet cu care să ne putem mândri.

 

Albirea dinților este extrem de sigură și are un risc zero pentru sănătatea voastră sau pentru integritatea dinților.   

 

Una dintre cele mai ușoare metode de a vă recăpăta aspectul tineresc al zâmbetului este prin procedurile eficiente și sigure de albire a dinților. În zilele noastre, toată lumea poate avea un zâmbet mai alb, mai luminos. De-a lungul timpului, puteți observa că dinții voștri au devenit galbeni și au pierdut aspectul tineresc pe care l-ați avut cândva. Acest lucru este cauzat de colorarea din alimente precum ceai, cafea sau tutun care se acumulează și se instalează în straturile profunde ale dinților.  

 

Află totul despre tratamentul de albire dentară și fă o alegere informată!

 

Ce este albirea dinților?

Efectul albirii dinților a fost descoperit întâmplător. În trecut, medicii stomatologi au încercat să trateze boala gingiilor cu clătiri bucale care conțineau peroxid de hidrogen. Au observat că dinții au devenit mai albi în timp în urma utilizării acestor spălături bucale, astfel această procedură a evoluat treptat purtând denumirea de albire dentară, procedură pe care o cunoaștem cu toții.

 

Prin albirea dinților, putem face aspectul dinților mai luminos și mai alb, oferindu-vă un zâmbet perfect. Albirea dinților este o procedură simplă, nedureroasă, sigură, rapidă și eficientă.

 

Este printre cele mai populare proceduri stomatologice cosmetice, deoarece poate îmbunătăți foarte mult aspectul dinților. Aceasta nu este o procedură unica și va trebui să fie repetată din când în când, dacă doriți să mențineți o culoare mai strălucitoare.  

 

Cât timp durează efectul de albire a dinților?

Albirea dinților nu este permanentă. Persoanele care își expun dinții la alimente și băuturi care provoacă colorarea pot vedea că albul începe să se estompeze în cel puțin o lună. Cei care evită alimentele și băuturile care pătează pot să aștepte un an sau mai mult înainte de a efectua un alt tratament de albire sau refacere.

 

Albirea dinților deteriorează smalțul dinților?

Ceea ce trebuie să aibă în vedere pacientul este faptul că, prin albirea dentară, smalțul dintelui și dentina nu vor fi deteriorate.

 

Albirea se realizează cu un gel profesional, a cărui substanță activă, din categoria compușilor peroxidici, este peroxidul de hidrogen. Acesta penetrează smalţul şi albește dentina.

 

Albirea dentară deteriorează restaurările dentare existente?

Albirea dentară are efect doar pe smalțul natural dentar, nu acționează asupra plombelor, coroanelor, fațetelor sau altor restaurări artificiale dentare.

 

Albirea dinților afectează nervul unui dinte?

Nu există dovezi până în prezent că procesul de albire a dinților are un efect nociv asupra sănătății nervului unui dinte. Un studiu a raportat că şi după o perioadă de 4,5 - 7 ani de urmărire, niciun pacient care a folosit un sistem de albire a dinților nu a avut nevoie de o procedură de canal radicular pe dinții care au fost albiți.

 

Care este cea mai sigură procedură de albire dentară?

Cea mai sigură procedură de albire dentară este cea prin metoda laser, metodă pe care o regăsiți şi în cadrul clinicii iDentify, iar rezultatele albirii dentare laser sunt spectaculoase şi efectul este unul de durată.

 

Tratamentul de albire doare?

Albirea dinților poate provoca sensibilitate în timpul sau după tratament și ușor disconfort la nivelul gingiilor. Ambele reacții adverse sunt de obicei temporare și vor dispărea la câteva zile după tratament. Este important să spuneți medicului vostru dentist dacă prezentați oricare dintre aceste simptome, deoarece dentistul va putea să vă sfătuiască cum să procedați în aceste cazuri.

 

Efecte secundare și alte considerente

În timp ce albirea dinților este considerată sigură, este posibil să apară unele reacții adverse ale tratamentului:

 

Sensibilitatea dintilor. Dinții pot deveni mai sensibili în urma albirii. Puteți experimenta acest lucru la primul sau al doilea tratament și se poate diminua cu timpul. Medicul stomatolog poate recomanda tratarea sensibilității cu produse care conțin nitrat de potasiu și geluri cu fluorură de sodiu.

 

De asemenea, puteți prezenta iritații gingivale. Acest lucru se poate întâmpla din cauza contactului gingiilor cu produsul de albire. Acest efect secundar ar trebui să dispară după cateva tratamente.

 

Cât costă albirea dentară?

La fel ca orice tratament realizat la clinica stomatologica Baia Mare, albirea dentară se realizează în urma unui consult stomatologic și a recomandării medicului stomatolog. Fiecare pacient primește un plan de tratament personalizat, astfel poate beneficia de cele mai potrivite opțiuni.

 

Sfaturi:

 

Albirea dinților acasă nu este indicată!  

Numeroasele opțiuni de albire dentară găsite în supermarketuri nu sunt indicate, deoarece vă pot face mai mult rău aducând riscul apariției diverselor afecțiuni dentare. Medicii de la iDentify - clinca stomatologica Baia Mare explică faptul că albirea profesională este o procedură ce se realizează doar în cabinetele stomatologice, rezultatele fiind imediate și spectaculoase.

 

Ce presupune albirea dintilor la clinica stomatologica Baia Mare?

Așa cum se spune că ochii sunt oglinda sufletului, zâmbetul este oglinda omului. Așa că de ce să nu faci o impresie bună. Fiecare dintre noi ne-am întrebat cel puțin o dată în fața oglinzii: “dinți mei nu ar putea fi mai albi?”. Bineînțeles că pot fi! Depinde de tine să vrei să-i faci așa, la clinica noastră este posibil! 

 

Puteti avea un zâmbet mai alb, mai tineresc și mai frumos, apelând la cele mai noi metode de albire din cadrul clinicii iDentify - clinica stomatologica Baia Mare!

Programează-te acum!

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.