Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Ce este un abces dentar?

Dacă aveți dureri la nivelul dintelui care nu dispar sau dacă simțiți că aveți ceva blocat în dinți, atunci există șanse să aveți un abces. Abcesele dentare pot fi cauzate de o serie de factori, dar, de obicei, acestea apar atunci când bacteriile rămân blocate și încep să se înmulțească. Abcesele pot varia de la mici la mari, iar cele mai frecvente se găsesc în partea din față a gurii. Dacă sunt lăsate netratate, abcesele vor continua să crească până când se vor sparge și vor vărsa tot conținutul lor în gură.

 

Cel mai frecvent simptom al unui abces dentar este durerea. Tipul de durere, ca și localizarea durerii de dinți, poate varia. Unii pacienți au o senzație de pulsație, în timp ce alții simt dureri înjunghiate sau înțepătoare.

 

De asemenea, pacienții pot avea febră și o producție excesivă de salivă, care se numește salivare sau scuipat. Deoarece este dificil de spus dacă un dinte abcesat cauzează toate aceste simptome, medicul dentist va trebui să efectueze o examinare amănunțită pentru a vă diagnostica un dinte abcesat.

 

Un abces dentar este un spațiu care este umplut cu puroi și înconjurat de țesut. Conținutul purulent din acel spațiu este format din țesut mort, celule bacteriene și celule ale sistemului imunitar.

 

Un abces dentar se formează ca urmare a unui proces inflamator acut în țesuturile periapicale ale dintelui. Acesta poate fi cauzat de bacteriile care pătrund în gingii sau prin fisuri în smalțul dintelui. Dacă nu este tratat, poate duce la complicații mai grave, cum ar fi osteomielita (infecție la nivelul osului) și septicemia (o afecțiune care pune viața în pericol).

 

abces dentar

 

Cum se tratează un abces dentar?

 

Un abces dentar este o infecție care se dezvoltă în țesuturile gurii, de obicei în jurul dinților. Acesta poate fi cauzat de bacteriile care pătrund prin fisuri sau spații din dinți și gingii. De asemenea, infecția se poate răspândi din alte părți ale corpului, cum ar fi de la o infecție a urechii sau amigdalită. Dacă prezentați simptome precum durere atunci când mâncați alimente calde sau reci, febră, ganglioni limfatici umflați în apropierea gâtului, puroi care se scurge din zona din jurul unui dinte sau durere și roșeață la nivelul gingiilor, atunci este timpul să consultați un dentist!

 

Medicul dentist vă va prescrie antibiotice pentru tratament care ar trebui să înceapă să se simtă mai bine în 24 de ore de la administrarea lor. De asemenea, vă va oferi medicamente pentru ameliorarea durerii, dacă este necesar, și vă va recomanda modalități de a ajuta la prevenirea infecțiilor viitoare, inclusiv bune practici de igienă orală, cum ar fi periajul de două ori pe zi cu pastă de dinți cu fluor și folosirea aței dentare o dată pe zi între dinți, cel puțin în fiecare zi înainte de culcare. 

 

Știi acel sentiment când te trezești dimineața și gura ta se simte ca un dezastru?

 

Asta pentru că ai un abces, care este o infecție a unuia sau mai multor dinți. Acesta poate fi cauzat de bacteriile de la o obturație dentară, de cariile dentare sau de o traumă la nivelul gurii. La început, durerea poate fi ascuțită și pulsatilă, dar apoi va deveni constantă și intensă. Dacă nu este tratată, poate duce la probleme grave de sănătate, cum ar fi septicemia (o complicație care pune viața în pericol), așa că nu amânați!

 

Un abces dentar trebuie tratat de către un dentist cât mai curând posibil pentru cele mai bune rezultate. Remediile casnice ameliorează doar simptomele; ele nu sunt o metodă eficientă de vindecare a dinților bolnavi. Nici analgezicele și antiinflamatoarele nu vor rezolva cu adevărat problema - în plus, nu scotociți abcesele vizibile pentru a elimina puroiul acumulat, deoarece acest lucru ar putea provoca leziuni permanente ale țesutului gingival!

 

Un consult la clinica IDentify vă poate scăpa de aceste probleme. Pentru a evita aceste complicații, ar trebui să vizitați cabinetul nostru pentru un control dacă prezentați orice simptom, inclusiv umflarea în jurul pomeților sau a maxilarului! Vă așteptăm pentru a trata împreuna problema!

Programează-te pentru o consultație la iDentify - Dentist Baia Mare!

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.